Tarih: 07.12.2023 08:10

Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi’nde Muhteşem Müzik Dinletisi BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü  öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından Prof. N. Özgül Turgay yönetiminde Çakabey Anadolu Lisesi konferans salonunda öğretmen ve öğrencilere yönelik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdülhalik Köse, Ozan Baş, Vedat Sever ve okul müdürlerinin dinleyici olarak katıldığı Öğretmenler Günü Özel Müzik Dinletisi Programı’nda; Çakabey Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Prof. N. Özgül Turgay yönetiminde Kocaeli Üniversitesi Türk Müziği Bölümü  öğretim üyeleri ve öğrencilerinin icra ettiği Türk sanat müziği parçalarına eşlik ettiler.

‘Prof. N Özgül Turgay, ‘Türk Kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında bu türlü etkinlikler önemli rol oynamaktadır’

Prof. N. Özgül Turgay, seslendirilen parçalar ve bestekârları hakkında dinleyicilere bilgiler aktararak Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında bu tür etkinliklerin önemli rol oynayacağını, bu nedenle bu etkinliği gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Prof. N. Özgül Turgay’ın şefliğinde gerçekleştirilen konsere Arş Gör. Banu Yılmaz kanun, A. Timur Irmak ud, Mehmetcan Tatari tambur ile eşlik etti. Vokalde Rabia Zorba, Kübra Taşdemir, Sezen Sayar, Neslihan Beytekin, Begüm Germen ve Songül Topçu yer aldılar.

Müdür Sert’ten teşekkür

Okul Müdürü Murat Sert, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü  ile Çakabey Anadolu Lisesi arasında yapılması planlanan işbirliği protokolünün sağlayacağı faydaları çok önemsediklerini ve bu amaçla üçüncü defa bir araya geldiklerini söyleyerek Prof. N. Özgül Turgay’a, Kocaeli Üniversitesi Türk Müziği Bölümü  öğretim üyeleri ve öğrencilerine ve bu etkinliklerin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Konservatuvar Müdürü Enver Mete Aslan’a teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —