Tarih: 26.10.2023 13:49

Gölcük Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu CUMHURİYET COŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu

CUMHURİYET COŞKUSU

İlimizin en başarılı okullarından Gölcük Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 100.Yıl Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ ile ilçe sakinleri ve öğrenciler coşku dolu anlar yaşadı.

100. YIL KUTLAMA ETKİNLİKLERİ DEVAM EDECEK

Kocaeli Belediyesi Bando Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşte marşlar ve şarkılarla Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır, eşsiz ve unutulmayacak bir kutlama gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve onları izleyen  halkın heyecanı, mutluluğu gözlerden kaçmadı. Uğur Mumcu Ortaokulu; hafta boyunca yapacağı sergi, müzik ve “Zamanda Yolculuk” kostüm etkinlikleriyle 100. yıl Cumhuriyet coşkusunu yaşatmaya devam edecek.

Kocatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir, Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz” (Mustafa Kemal Atatürk)”

Değirmendere Uğur Mumcu Okul Müdürü Halil Kocatürk, bizler ile yaptığı konuşmasında, “Uğur Mumcu Ortaokulu ailesi olarak, geleceğe umutla bakıyoruz. Cumhuriyetimizin AYDINLIK ufuklarında yaşamaya devam ederken daha nice 100 yıllara güçlü adımlar atacağız. İşte bugün küçük adımlar “CUMHURİYET” onuru ile yürüdü.  Cumhuriyet sevdasıyla bir yürek oldu ve şanlı al bayrağıyla bütünleşerek 1923’ten 2023’e yaşanan her bayramı, asil mevcudiyetinde coşturdu.  Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet, Türk milletinin egemenliğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu günlerde, geçmişte elde ettiğimiz kıvançları bir kez daha hatırlamak ve geleceğe daha umutla bakmak için bir fırsattır. Bu süreçte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet’in kuruluşunda ve gelişiminde emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu, Cumhuriyetimizin 100. yılında başarılarımıza yeni başlangıçlarla imzalar atacak. Bugünkü gibi yürüyeceğiz, yürüyeceğiz, yürüyeceğiz. Cumhuriyetimizin temel değerlerini daha da güçlendireceğiz. Cumhuriyet kutsal bir mirastır. Emanetimizi korumak, vatan borcumuzdur” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —