Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Ramazan Ayında
İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA
Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, “En büyük huzur; halkımızın gönlüne girmektir” parolasıyla bu ve her Ramazan ayında en baştaki görevlerinin insanımıza Peygamber hadisiyle ‘’Sizin en hayırlınız; İnsanlara en faydalı olandır’’ dedi.
İhtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundular
Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu olarak yeni süreçte halkımız ile daha iç içe olmayı onların durumları ile hemhâl olmayı kendimize şiar edinmiş ve gelişen olaylar neticesinde bizlere Peygamberlerin varisleri gözüyle bakan halkımıza nasıl yararlı ve faydalı olabiliriz düşüncesiyle misyonumuzun İslâm Âlemine ne yapabiliriz ile ilk olarak İlçemizde bulunan yaklaşık 200 kadar ihtiyaç sahibi halkımızın gönlüne girmeyi, ardından Ramazan ayından sonra gönül coğrafyamızda bulunan Din kardeşlerimize nasıl faydalı oluruz projelerimizi hayata siz Gölcük halkı ile birlikte gerçekleştirileceğiz. Bu meyanda siz değerli halkımızın da desteklerini arkamıza alarak yapacağız, “Başta İlçemiz müftülüğümüze, Din Görevlileri Yardımlaşma Derneğimize ve halkımıza katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.”
“Gönüllere girmediğimiz müddetçe görsellere girsek hiçbir anlamı yok”
“Din Görevlileri Yardımlaşma Derneğimiz olağan genel kurulundan sonra gelişen bu süreçte daha canlı, daha heyecanlı ama Allah’ın ve Rasülüllah’ın bize öğütlediği bir şeyi yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz. O da ‘’gönüllere girmek’’ Gönüllere girmediğimiz müddetçe görsellere girsek hiçbir anlamı yok. Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği olarak Hepimizin, bizi bu şekilde bağrına basan halkımıza karşı görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor.”
“Biz gönüllere gireceğiz”
Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar sözlerine gönüller yapıcı sözlerle şöyle devam etti: “Biz gönüllere gireceğiz. Gönüllere girmek; Cömertçe, Allah rızası için her daim vermek, En dertli anlarda bile, tebessüm etmektir. Gönüllere girmek; İhtiyacı olan dostların ihtiyaçlarını gidermek, Kimsesiz fakir ve yetimlerin başlarını sevgiyle sıvazlamaktır. Gönüllere girmek; Sevdiklerinin, neşe ile üzüntülerini paylaşmak, Sevgi muhabbet ve uhuvvet fidelerini ekmek, can sularını vermektir. Gönüllere girmek; Acından uyuyamayanların, hal ve ahvalinden anlamaktır. Cenâb-ı Hak âyet-i kerîmede: “Allah sana ihsân ettiği gibi, sen de (insanlara) ihsân et!” (el-Kasas, 77) buyurmaktadır”.
“Rabbim kalplerimizden sevgiyi eksik etmesin”
Başkanı Zekeriya Acar sözlerini şöyle sürdürdü; Gönül yapmak¸ yani bir kimsenin gönül hoşnutluğunu kazanmak¸ küçücük de olsa bir iyilik yaparak onun hayır duasını almak¸ o küçücük hayrı çoğaltır¸ Allah’ın rızasına nail olur. Bir gönülü yaptın ise, Er eteğin tuttun ise, Bir hayır da ettin ise, Bir’ine bin’dir az değil Gönül yapmak kimi zaman da hacca gitmek gibi hatta ondan daha fazla sevap kazandır insana. Yunus der ki, “ey hoca istersen var bin hacca Hepisinden eyice bir gönüle girmektir” Bunun yolu da Allah’tan af¸ kullardan özür dilemektir ki böylece yıkılan saray yeniden imar edilmiş olsun. Yunus Emre, gönüle girmeyi “Hepisinden iyice /Bir gönüle girmektir” diye anlatmış. “Sevelim sevilelim dünyaya kimseye kalmaz” diye sevmeyi sevilmeyi taçlandırmış.
Önemli olan bir gönüle girebilmek. Gönüle giren sevdiğinde ne kusur bulur, ne hata. Sevginiz varsa anlayışınız da, hoşgörünüz de, bağışlayıcılığınız da olur. Rabbim kalplerimizden sevgiyi eksik etmesin. Gönüllere girebilme hususunda bizlere katkılarını esirgemeyen “Başta İlçemiz müftülüğümüze, Din Görevlileri Yardımlaşma Derneğimize ve halkımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.