Tarih: 27.09.2022 20:52

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda Denize düşen askerlerden ENES BIYIK ŞEHİT OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda Denize düşen askerlerden

ENES BIYIK ŞEHİT OLDU

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan tersanede gemi boyayan 5 sözleşmeli er denize düşmüştü. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan askerlerden Enes Bıyık şehit oldu.

kurtarılamadı

Olay, bu sabah saat 11.15 sıralarında Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan tersanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tersanede gemi boyayan 5 sözleşmeli er denize düştü. Askerlerden 3’ü hemen sudan çıkarılırken, dibe batan 2 asker ise güçlükle kurtarıldı. Denize düşen Askerler, olay yerindeki müdahalelerin ardından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan askerlerden Enes Bıyık yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin İstanbul Sultanbeyli’de yaşayan ailesine acı haber verildi.

Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı meydana gelen kaza sonrası yaptığı açıklamada, Gölcük Tersane Komutanlığı’nda, bugün meydana gelen iş kazasında, sözleşmeli er Enes Bıyık’ın şehit olduğu, bir askerin yaralandığı belirtildi. Yaralı askerin hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandığı bildirilen açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —