Tarih: 19.11.2018 14:41

Gölcük Down Cafe’de perküsyon dersleri başladı KOCAELİ’DE BİR İLKE İMZA ATIYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Down Cafe’de perküsyon dersleri başladı

KOCAELİ’DE BİR İLKE İMZA ATIYORLAR

Kurulduğu günden beri birçok başarılı projeye imza atan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Gölcük Down Cafe’de perküsyon derslerine başlayan down sendromlu bireyler ilk derste eğitmenlerinden tam puan aldı. Ünlü müzisyen Toygar Işıklı’nın da destek vereceği eğitimlerin sonunda ekip turnelere çıkmayı planlıyor.

İlk derste tam puan aldılar

Geçtiğimiz cumartesi günü Gölcük Down Cafe’de Ozan Çelebi tarafından perküsyon eğitimi almaya başlayan down sendromlu bireyler ilk derste eğitmenlerinden tam puan aldı. Dowm sendromlu bireylerin kullanacakları müzik aletlerini ünlü müzisyen Toygar Işıklı’nın sponsorluğunda alınacağı belirtildi.

Abanoz, “Bizim hedefimiz profesyonel bir ekip yetiştirmek”

Her zaman başarılı projeler ile adından sıkça söz ettiren +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Ababoz Gölcük Down Cafe’de başlayan perküsyon çalışmaları hakkında bilgi vererek, “ Uzun zamandır hayata geçirmek istediğim bir projeydi. Kocaeli’de yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Down sendromlu bireylerin müzik kulağı iyi olduğu için oldukça başarılı olacaklarını düşünüyorum. Alanında en iyisi olan Ozan Çelebi Hocamız ile anlaşmış bulunuyoruz. İlk provalarını gerçekleştiren Gölcük Down Cafe perküsyon grubundaki öğrencilerin yüzlerinden mutlulukların okunuyordu. Bizim hedefimiz profesyonel bir ekip yetiştirmek ve Türkiye’ye örnek bir proje olmasını sağlamak. +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak bu zamana kadar birçok başarılı projeye imza attık. Bu projeyi diğerlerinden ayıran özellik kalıcı bir proje olması. Çocuklara sahne deneyimi yaşatarak kendilerine olan güven duygusunun artması, sanata yönelik bir proje olması nedeniyle bu projeyi çok ciddiye alıyoruz” dedi.

Ünlü müzisyen Toygar Işıklı’dan tam destek

Abanoz sözlerinin devamında, “Bu projenin hayata geçirilebilmesi aslına bakılırsa çokta basit değil. Gerekli olan müzik aletleri bizi aşan ciddi rakamlara mâl oluyordu. Perküsyon gurumuzu hayata geçireceğimizi öğrenen ünlü müzisyen Toygar Işıklı kendi alanıyla ilgili bir projeye yöneldiğimiz için bu projeye destek vermek istediğini ve gerekli olan tüm müzik aletlerini kendisinin temin edeceğini dile getirdi” dedi.

Hedef Türkiye turnesine çıkmak

Abanoz son olarak, “Her zaman söylediğim gibi bu tür destekler bizi kamçılıyor ve birçok ilkleri gerçekleştirmemize sebep oluyor. Bu gurubu kurduktan sonra en büyük hedefim Türkiye genelinde turne düzenleyerek tüm down sendromlu bireylere ve ailelerine aslında onların bizden bir farklarının olmadığını kanıtlamak, istenildiğinde neleri başarabildiklerini gösterebilmek ve aslında onların hayata +1 değer kattığını kanıtlayabilmektir. 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’ne özel müthiş bir gösteri yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —