Tarih: 26.01.2020 14:11

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat “KURSLARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Engelsiz yaşam Merkezinde devam eden kurslar hakkında bilgi verdi. Başkan Bat yaptığı açıklamada kursların tüm hızıyla devam ederken yeni kursların açılmaya devam ettiğini ifade etti. 

 “15 çocuğumuz işaret dili kursu alıyor”

 Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, dernekleri kapsamında, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen kurslar hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Bat, konu hakkında verdiği bilgilerde “Derneğimiz bünyesinde, merkezimizde verilen kurslarımız devam ediyor. Şu an yarıyıl tatilinde olunmasından ötürü kurslara kısa bir ara verildi. Bu dönemde spora ağırlık verdik. Çok yakında atletizm, halter, bilek güreşi ve masa tenisi gibi branşlarda sahneye çıkacağız. Şu an zemini hazırlıyoruz. Bu dönemde buna dair çalışmaları daha da hızlandırdık. Bunun dışında 15 çocuğumuz merkezimizde işaret dili kursu alıyor. Yarıyıl tatilinin bitmesiyle birlikte kurslarımız da kaldığı yerden devam edecek ” dedi.

“Sınavda güzel başarı elde edeceklerine inanıyorum”

“E-KPSS kursunda 25 engelli kardeşlerinin katılımı ile kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Bat açıklamasının devamında,  “Kursa Gölcük’ün yanı sıra Karamürsel ve Başiskele’den de gelen arkadaşlarımız var. Kocaeli’nin güney yakasında, Gölcük’te bu kurs veriliyor. İzmit ve Gebze’de de bu kurslar verilmekte. Kurslar Matematik, Tarih, Coğrafya ve Türkçe alanlarında devam ediyor. Hafta sonunda 09.00 – 15.00  saatleri arasında, Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde veriliyor. Bu kursta ara verilmedi. Yarıyıl tatili demeden kurs verilmeye devam ediliyor. İlerleyen günlerde E-KPSS başvuru süreci başlayacak ve engelli kardeşlerimiz sınav başvurularını yapacaklar. Ben inanıyorum ki hepsi almış oldukları bu kurs sayesinde sınavda güzel bir başarı elde edecekler” dedi.

“Çocuklarımız kursa geldikleri için oldukça memnunlar”

Başkan Bat son olarak “Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği ile beraber, 15 işitme engelli çocuğumuza, uzmanlar tarafından yine merkezimizde, hafta içi her gün 10.00 – 12.00 saatleri arasında işaret dili kursu veriliyor. Kursun eğitmenliğini, federasyonun il temsilcisi ve Türk İşaret Dili Eğitmeni Dilber Özcan yapıyor. Kursu Gölcük’te yaşayan çocuklarımız almakta ve çocuklarımız, kursa geldikleri için oldukça memnunlar. Bizler de kursun merkezimizde verilmesinden dolayı oldukça mutluyuz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —