Tarih: 11.07.2020 14:39

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat “PANDEMİ SÜRECİNDE HİÇBİR ENGELLİ VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAMIŞTIR”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat

“PANDEMİ SÜRECİNDE HİÇBİR ENGELLİ VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAMIŞTIR”

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, derneklerinin pandemi ve normalleşme süreçlerindeki durumu hakkında bazı bilgiler verdi. Başkan Bat, konu hakkında yaptığı açıklamada “Pandemi sürecinde hiçbir engelli vatandaşımız mağdur olmamıştır” dedi.

“Tüm engellilerimizin ihtiyaçları karşılandı”

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, pandemi ve normalleşme süreçleri içerisinde derneklerinin ve dernek üyelerinin durumu ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Bat, konu hakkında verdiği bilgilerde “Pandemi sürecinde Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi hep açıktı ama dernek üyelerimiz merkeze alınmadı. Bu zaman zarfı içerisinde yatalak olanlara, ihtiyaç sahiplerine hastane yataklarını, havalı yatakları, sonda ve bez, gıda gibi yardımlarını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in desteğiyle karşıladık. Tüm engellilerimizin ihtiyaçları karşılandı. Pandemi sürecinde kimseyi sahipsiz bırakmadık. Bu dönemde derneğimizde kayıtlı olan 9 engelli arkadaşımızı kaybettik. Bu da bizi derin bir üzüntüye boğdu. Artık telefon çaldığında korkmaya başladım. Acaba bir kişi daha mı diye düşünmeye başladım” dedi.

“Gölcük’teki tek gayretimiz, engelli bireylerimizi evden çıkarmak ve sosyal hayata karıştırmaktı”

Sözlerine devam eden Başkan Bat, “Şu an Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi maske, hijyen ve sosyal mesafe koşullarına uygun olarak yavaş yavaş arkadaşlarımızın gelmesiyle birlikte açtık. Yaz döneminde toplu bir faaliyet yapmayı düşünmüyoruz. İnşallah Eylül ayında çok değişik konsept, düşünce ve kurslarla adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Gelen arkadaşlarımıza doğum günü sürprizleri yapıyoruz. Biraz olsun morallerini düzeltmeye çalışıyoruz. Engelli bireyler, evden çıkmamaya alışık. Başkanlık sürecimizde, Gölcük’teki tek gayretimiz, engelli bireylerimizi evden çıkarmak ve sosyal hayata karıştırmaktı. Bunu da Allah’a şükürler olsun ki başardık. Biz artık araçla evlerden alıp merkeze getirmiyoruz. Bu konu yasak olduğu için bunu yapmıyoruz. Çok acil bir ihtiyaç olduğu zaman hastaneye gidip gelmeleri konusunda yine yardımcı oluyoruz” dedi.

Özel engelli aracına ihtiyaç var

Başkan Bat son olarak, “Yukarı Değirmendere’de prefabrikte yaşayan ve geçimini seyyar satıcılıkla kazanmaya çalışan bir abimizin eşi Zuhal Demir ablamıza acil olarak akülü sandalye ihtiyacımız var. Kendisi 150 kilo olduğundan dolayı özel araç almamız gerekiyor. İletişim için Gölcük Engelliler Derneği ve Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ne müracaat yapılabilir. Tüm halkımızın katkılarını beklemekle birlikte, kendilerine şükran ve saygılarımı sunuyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —