Tarih: 19.07.2017 13:58

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sevgi izi etkinliği yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, geçtiğimiz sene Müge Anlı’nın projesi olan sevgi izi projesinin uygulamasını ilçemizde yaşatmaya devam ediyor. Sevgi izi yaptırmayan kişilere Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sevgi izi yapıldı.

Gerçekleştirilen çalışmaya Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat’ta katıldı. Sevgi İzi Projesinin engelliler açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederken, bu yöntemle engellilerin daha güvende olacağını ifade etti.

Yapılan çalışma neticesinde yaklaşık 15 kişinin daha sevgi izleri, bileklerine yapıldı

Gölcük Engelliler Derneği, ulusal bir televizyon kanalında “Tatlı Sert” isimli bir program sunan Müge Anlı’nın projesi olan Sevgi İzi’ni, geçtiğimiz yıl içinde Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde dört kez gerçekleştirmişti. Vatandaşların da büyük bir ilgi gösterdiği proje ilçemizde büyük bir ses getirmiş, Dernek Başkanı Hasan Bat, projeye gösterilen ilgiden ötürü halkımıza teşekkür etmişti. Başkan Bat, ilçemizde yaşayan bir kişinin kaybolduğunu, bileğinde bulunan Sevgi İzi sayesinde bulunduğunu ve kendisinin ailesine teslim edildiğini dile getirerek projenin oldukça faydalı olduğunu da dile getirmişti. Yapılan çalışma neticesinde yaklaşık 15 kişinin daha sevgi izleri, bileklerine yapıldı. Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu sözleri dile getirdi: “Geçtiğimiz yıl içerisinde Müge Anlı televizyon programında, Sevgi İzi Projesini başlatmıştı. O dönemde biz de üyelerimizden böyle bir talep aldık. Bunu yapabilmek için de Müge Anlı ile irtibata geçtik. Kendileri ile iletişime geçtikten sonra bu çalışmanın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler aldık. Sonuç olarak geçtiğimiz yıl içinde ilçemizde ilk kez bu projeyi başlattık. Sevgi İzi’nin gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü bu ize sahip olan bir kişi, ülke çapında kolaylıkla bulunabiliyor ve ailesine teslim ediliyor. Bunu, herhangi bir engeli olan vatandaşlarımızın yanı sıra herhangi bir engeli olmayan kişiler de yaptırdı. Sevgi İzi ile kişinin bileğine, kendi bilgilerinin bulunabileceği bir rakam yazılıyor. Bu ize sahip olan bir kişi kaybolduğunda, izdeki numaraya bakara kişinin bilgilerine ulaşılabiliyor. Bu gerçekten çok büyük ve önemli bir çalışma. Projeyi ülke çapında başlatan Müge Anlı’ya, buraya gelerek sevgi izlerini yapan ekibimize de teşekkür ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —