Tarih: 06.09.2018 14:58

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol, “AMACIMIZ ESKİŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ GÖLCÜK’E YANSITABİLMEK”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol,

“AMACIMIZ ESKİŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ GÖLCÜK’E YANSITABİLMEK”

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol, yeni dernek çalışmaları, hedefleri hakkında Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Eskişehir kültürünü Gölcük’e yansıtabildiniz mi?

Derneklerin asıl kurulma amacı iyi günde kötü günde bir arada olabilmek, kaynaşmayı sağlayabilmektir. Doğduğumuz şehrin kültürünü, folklorunu, yemeğini Gölcük’e yansıtabilmek bizler için önemli hususlar. Kentleşme ayağına ön ayak olabilmek istiyoruz. Üyelerde aidat uygulaması varsa derneğimiz de o kadar yükselir. Dün akşam bir toplantı yaptık. Bazı üye arkadaşlarımızın aidat ve bağışlarında eksik yaptıklarını öğrendik. Bu konu hakkında çalışmalarımızı yapıyoruz. Eskişehir kültürünü her yıl geleneksel olarak yerine getirdik ama 2 yıl pek aktivite yapamadık. Kasım ayında kısmet olursa Gölcük’ü çiğbörek ile buluşturacağız. Tüm hedefimiz Eskişehir kültürünü Gölcük’e yansıtmak ama eksik kaldığımız kurumlardan ve yerel yönetimlerden maddi ve manevi destek istiyoruz. Şöyle ki ben en azından şunu isterim: Gölcük’te bulunan derneklerin etkinlikler yapması için maddi desteğe ihtiyacımız var. Destek olursa kültürümüzü yaşatacağımı düşünüyorum.”

Dernek çalışmalarınız ve hedefleriniz neler?

“Yakın zamanda Eskişehir’e gittiğimiz gezide çekilen fotoğrafları Gölcük’te Eskişehir’i tanıtmak ve Gölcük’te çekilen fotoğrafları da Eskişehir’de tanıtmayı istiyorum. Eskişehirliler Derneği olarak dini ve milli bayramlarda birlikte oluyoruz. Aynı zamanda diğer derneklerimizin yaptığı çalışmalara destek veriyoruz. Çünkü Gölcük’teyiz ve hepimiz Gölcük’teyiz diyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz mavi kapak ve kitap kampanyasını bu sene de düzenliyoruz. Dernekler siyasete bulaşmamalı ama siyasetçiler de derneklere karşı tavır almamalı. Asıl söylemek istediğim şey şu: tüm Gölcük’teki dernekler olarak biz Kültür Dernekleri’nin üyesiyiz. Biz bu Kent Konseyi’nde görevler almak istiyoruz. Gölcük’te gördüğümüz aksaklıkları basın yoluyla iletişime geçerek halletmeye çalışıyoruz. Yakında 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlıyor. Öğrencilerimize öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Gölcük’te eğitim kesinlikle şart” diyerek açıklamalarını bitirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —