Tarih: 15.12.2023 13:33

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, ‘482 ESNAFA 110 MİLYON KREDİ VERDİK’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu,

‘482 ESNAFA 110 MİLYON KREDİ VERDİK’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, 2023 yılı 11 aylık zaman diliminde esnaflara verilen kredilerle ilgili açıklamalarda bulundu.  Mısırlıoğlu, 11 aylık süreçte 482 Gölcük esnafına 110 milyon lira kredi verdiklerini söyledi.

Kooperatif Başkanı Musa Mısırlıoğlu, ‘2023 yılının ilk 11 ayında her zaman olduğumuz gibi esnaflarımızın yanında olduk. Zor durumda olan esnaflarımıza destek olarak, kredilerinin çıkmalarına yardımcı olduk. Kooperatifimiz esnaflarımız için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.  Esnafımızla büyüyen bir kooperatif olarak geçen süreç içerisinde yine esnafımızdan aldığımız geri dönüşlerle büyüdük ve kredi imkanlarını sunmaya devam ettik’ ifadelerine yer verdi.

‘Esnafımızla büyüyor, esnafımıza destek oluyoruz’

Başkan Mısırlıoğlu, ‘Kooperatif olarak 2023 yılının sonlarına gelirken 11 aylık süreç içerisinde, toplam 482 esnafımıza 110 milyon Türk Lirası tutarında kredi verildiğini görmekteyiz. Esnafımıza verdiğimiz desteğimizi sürdürmek adına elimizden gelen tüm gayreti sunmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi esnafımızla büyüyor ve kooperatifimizde her esnafımıza destek olmaya çalışıyoruz. Şartları karşılayan tüm esnaflarımıza kooperatifimizin gücü nezdinde katkı sunmaya devam edeceğiz.’

‘Güncel borçları, yeni kullandıkları kredi miktarından düşürülecek’

Mısırlıoğlu, ‘Geçtiğimiz dönemde kooperatifimizin vermiş olduğu faiz oranı Kasım ayı sonu itibariyle yüzde 24 oldu. Kooperatifimiz tarafından sağlanan kredilerde de üst limit miktarı 500 bin lira idi. Bu miktar da 500 bin liradan 650 bin liraya çıkarıldı. Tüm esnaflarımız, güncellenen kredi miktarını kullanabilmek adına isterlerse başvurularını gerçekleştirebilirler. Yalnız kredilerle alakalı olarak bilinmesi gereken bir konu daha var. 10 Temmuz 2023 tarihinden önce mevcutta kredisi olan esnaflarımız, yeni bir kredi kullanmak isterlerse bunu güncel faiz oranı üzerinden kullanacaklar. Fakat güncel borçları, yeni kullandıkları kredi miktarından düşürülecek. Diyelim ki bir esnafımızın 300 bin liralık bir borcu var ve 650 bin lira tutarında bir kredi kullanmak istiyor. 650 bin liralık kredi kendisine verildiğinde 300 binlik borcu kapatılıyor ve kalan 350 bin lira, esnafımıza nakit olarak veriliyor. Yeni kredi kullanmak isteyen esnaflarımız, bunu dikkate almalılar. Yeni kredi istenmiyorsa mevcuttaki borçlarını ödemeye, herhangi bir değişim olmadan devam edebilecekler’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —