Tarih: 27.03.2020 12:01

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, ESNAFLARIN BORÇLARI 3 AY ERTELENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu,

ESNAFLARIN BORÇLARI 3 AY ERTELENDİ

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, kredi borcu bulunan esnafların borçlarının 3 ay boyunca ertelendiğini söyledi.

Esnaflara müjdeli haberi verdi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, kredi borcu bulunan esnafları ilgilendiren konularda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Mısırlıoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Esnaflarımızı ilgilendiren önemli bir konuda, ilçemizdeki tüm esnafları bilgilendirmek istiyoruz. 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi gelen kredi borçlarına, üç aylık bir erteleme getirildi. Bu erteleme neticesinde, herhangi bir temerrüt faizi uygulaması yapılmayacak. Üyelerimizin ertelemeyi kabul etmesi için gerekli dilekçeyi kooperatife gelerek imzalaması gerekiyor. Çin’de ortaya çıkarak kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılan korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında, halkımızın evvela kendi, sonrasında diğer insanların sağlığını düşünerek sokağa çıkmaması gerekiyor. Bu dönemde esnaflarımızın zor bir durumda kaldığını görmekteyiz. Esnaflarımızın durumları kötü oldu ve iş yapamayacak duruma geldiler. Yapılan çalışmalar kapsamında, esnaflarımızı ilgilendiren bir konuda önemli gelişmeler yaşandı. Esnaflarımızın borçları, bu dönemde üç aylık bir süre için ertelenecek. Korona virüsünden ötürü alınan bu karar ile birlikte vadesi gelen tüm borçlar, üç ay ertelenmiş olacak” diye konuştu.

‘Bu kapsamda 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında borç ödemesi yapılmayacak’

Başkan Mısırlıoğlu, “Bu zaman zarfı içerisinde, kooperatife gelerek dilekçeyi imzalayan tüm esnaflarımız, borçlarını üç ay ertelenecek şekilde ödeyecek. Bu kapsamda 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında borç ödemesi yapılmayacak. Bu borçlar ve kalan diğer tüm borçlar, üç ay ertelenmiş olacak ve borç ödemeleri, Temmuz ayı itibariyle yeniden başlayacak. 31 Mart 2020 tarihine kadar olan vadesi geçmiş borçlar, ertelemeye dahil edilmeyecek. Bu borçların bankaya ödemelerinin yapılması gerekecek” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —