Tarih: 27.03.2024 14:00

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, ‘KREDİ LİMİTİ 750 BİN LİRAYA ÇIKARTILDI’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu,

‘KREDİ LİMİTİ 750 BİN LİRAYA ÇIKARTILDI’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, esnaflara verilen kredi limiti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Mısırlıoğlu, ‘Gölcük’te kredi limiti 750 bin liraya çıkartıldı’ dedi.

‘Gölcük’te kredi limiti arttı’

Mısırlıoğlu, ‘Öncelikle tüm İslam Aleminin, halkımızın ve değerli Gölcüklü kardeşlerimin Ramazan ayını kutluyorum. Görevimiz boyunca esnaflarımıza krediler bazında destek vererek onların zor süreçlerini geride bırakmaları konusunda yardım etmeye çalıştık. Kredi konusunda da bizlere iletilen gelişmeleri esnafımıza aktardık. Son süreçte kooperatiflerin esnafımıza vermiş olduğu kredilerle ilgili olarak bazı gelişmeler yaşanmıştı. İlgili Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile kooperatiflerden verilebilecek kredi miktarının 650 bin liradan 750 bin liraya çıkarıldığı dile getirilmişti. Bu anlamda ilçemizdeki kooperatif bazında da kredi miktarı yükseltilmiş oldu. Kooperatifler bu yükseltmeyi kategorilerine göre yapabiliyor. İlimizde bazı kooperatifler bu yükselişten faydalanamadı ama Gölcük’teki limit 750 bin liraya yükseltildi.’

‘Kredi çekmek isteyen esnafımız eski borcunu kapatmak zorunda kalmayacak’

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, son olarak, ‘Kredi limitinin yükseltilmesinin yanında, geçtiğimiz süreçte devam eden eski borcun kapatılması zorunluluğu da bu süreçte kaldırılmış oldu. Artık yeni kredi çekmek isteyen esnafımız, eski borcunu kapatmak zorunda kalmayacak. Kredi faizleri de yüzde 35 olarak belirlenmişti, bunda bir değişiklik yok. İlerleyen süreçte de bu kapsamda çalışmalarımızı yapmaya, esnafımızı gelişmeler hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz. Sürecin tüm esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —