Tarih: 29.12.2021 13:51

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, ‘ESNAFLARIMIZ DESTEKLENMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi  Kocaman,

‘ESNAFLARIMIZ DESTEKLENMELİ’

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman esnafların vergi borçları ve Sigorta prim borçları konularında önemli bir açıklama yaptı.

Başkan Kocaman, ‘Esnaflar olarak yıllardır her  vergi ve sigorta prim borcu yapılandırması ile bir nebze nefes alır gibi olsak ta Pandemi ile birlikte bozulan işlerimiz yüzünden daha önce yapılandırma yaptığımızda ödeme zorluğu çekiyorduk. Maalesef tüm Dünyayı etkisi altına alan Pandemi sonrası kira, stopaj, vergi, sigorta primi derken yanımızda çalıştırdığımız yaklaşık 2 bin çalışanımızın maaşı ile boğuşurken Hükümetimizin esnafa verdiği kredi, Vergi ve Sigorta prim ötelemesi elbette çok yararlı fakat çalışan işyerlerimizin giderleri her geçen gün artarken gelirimiz pandemiyle çok azaldı. Bu yüzden Hükümetimizin Asgari Ücret artışında gösterdiği büyük özverinin devamında biz küçük esnaflara da  50 bin liraya kadar vergi ve Sigorta prim borcumuzun affedilmesini yüksek sesle talep ediyoruz. Düzenli olarak vergi ve Sigorta primini ödeyenlerden 50 bin liraya kadar olan kısmı alınmamasını rica ediyoruz’ dedi.

‘Esnaflarımız desteklenmek zorunda’

Açıklamalarını sürdüren Kocaman, ‘Asgari ücretin yüzde elli zamlanması çalışanlar açısından çok büyük öneme haiz. Fakat biz küçük esnafların pandemi nedeniyle bozulan işlerimizin yakın zamana kadar düzeleceğini umut etmediğimizden önümüzü görmek, yanımızda çalışan 2 bine yakın insanla ekmeğimizi paylaşmak adına tüm siyasi parti ilçe Başkanlarından bu konuda yardım bekliyoruz. Bu hafta  itibariyle Gölcük esnafları için Türkiye’ye örnek olacak adımı atarak ilçe Başkanlarımızı ziyaret edip, vergi ve sigorta borcumuzun 50 bin liralık kısmının affedilmesi talebimizi kendilerine ileterek yardım bekleyeceğiz. Pandemi koşullarıyla bozulan işlerimizin, esnafımızın, yanımızda çalışanlarımızın yuvalarının yıkılmasına asla izin vermeyecek olan tüm siyasi partilere şimdiden teşekkür ederiz’ ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —