Tarih: 14.01.2024 12:21

Gölcük Esnaf Odası IMEP Projesiyle takdir topluyor KOCAMAN, ‘ODAMIZ KOCAELİ’NİN EN GÜÇLÜ ODALARINDAN BİRİ’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Yönetimi, IMEP Projesi kapsamında hayata geçirdikleri iş garantili kurslarda eğitim gören kursiyerlere geçtiğimiz hafta Dikiş Makinesi, overlok makinesi, dikiş setleri ve malzemeleri hediye etmişti. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası bu konuda takdirleri üzerine topladı.

İş garantili kurslar

A1 dil eğitimini tamamlayıp meslek kursuna başlayan 10 Suriyeli ile 10 Türk vatandaşa geçtiğimiz hafta destek veren Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Yönetimi eğitime verdiği destekle takdir topladı. Hayata geçirdikleri proje hakkında bilgi veren Başkan Kocaman, ‘Odamız olarak istihdamla ilgili projemizi hayata geçirerek önemli çalışmalara imza attık. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odamız Kocaeli’nin en güçlü Oda’larından birisidir. Bunu samimi olarak belirtmek istiyorum. Projemizde 3 farklı sektörde öncelikle A1 dil kurslarımızı başlattık. Dil kurslarımızın ilk etabı başarıyla tamamlandı. İkinci etaptaki eğitim kurslarımız Gölcük Halk Eğitim Merkezi’miz de devam etmektedir. Kursiyerlerimiz dil kursunu tamamlamalarının ardından dikim, aşçılık, pastacılık kurslarımızı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde GÖLMEK ve KO-MEK’te başlattık. Kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladıklarında aldıkları belge ile garantili olarak iş imkanı sağlıyoruz.’

‘Teşekkür ediyorum’

Kocaman, açıklamalarının devamında, ‘Gölcük Halk Eğitim Merkezi’mizde eğitimlerini sürdüren 10 Suriyeli, 10 Türk Kursiyerimize geçtiğimiz Çarşamba günü ihtiyaç duyulan dikiş makinelerini ve overlok makinelerini teslim ettik. O gün yanımızda bulunan Gölcük Kaymakamımız Sayın Müfit Gültekin beyefendiye, Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer beyefendiye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Caferi Tayyar Mert beyefendiye, Gölcük Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Necmettin Türkmen beyefendiye ve Gölcük Esnaf Odamızın değerli üyelerine, basın mensubu kardeşlerime teşekkür ediyorum’ dedi.

‘Diğer branşlarında ihtiyaç duyulan malzemelerini temin edeceğiz’

Başkan Kocaman, son olarak, ‘Bizler projemiz kapsamında diğer branşlarında ihtiyaç duyulan malzemelerini temin edeceğiz. Kaynak, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatı, forklift operatörü vb. eğitimlerin kurslarına da başlayacağız. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak güzel çalışmalarımızla yaşadığımız yer olan ilçemize katkı sunmaya devam edeceğiz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —