Tarih: 09.10.2019 12:55

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman;

Facebook Twitter Linked-in

YORGUN HÜKÜMET KONAĞI İLÇEMİZE YAKIŞMIYOR

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman depremin yorgunluğunu üzerinde bulunduran ve ilçemiz merkezi konumunda olan Hükümet Konağı ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, “Depremin yorgunluğu bulunan Hükümet Konağı İlçemize yakışmıyor” dedi.

Gölcük Esnaf Odası Başkanı ve ayı zamanda Arama Kurtarma Timi GESOTİM Başkanı olan Necmi Kocaman, 1999 Marmara Depremini atıfta bulunarak, “Mevcut Kaymakamlık binamız 1999 Depremi sonrasında yorgun bina konumuna geçmiştir. Bu eski ve yorgun bina, 180 bin nüfuslu Donanma Kenti Gölcük’e yakışmıyor” dedi. Başkan Kocaman, kendi sosyal paylaşım hesabından bina ile görüşlerini şöyle biraz da duygusal bir dille şöyle aktardı.

“HÜKÜMET KONAĞI DEPREM YORGUNU BİR BİNA”

“Memleketim doğduğum doyduğum bir kenttir Gölcük. Huzuru bulduğum bir kaç günde uzak kaldığımda, özlediğim bir kenttir Gölcük. Tüm güzelliklerin olduğu bir mozaiktir Gölcük. Ancak susayım desemde susamıyorum, çok yapılan işler var ama çokta eksiklik var. 17 Ağustos 1999 asrın afetinden sonra, Devlet kurumlarından en şanslısı Adliye Sarayı oldu İlçemize yakışır bir Adliye binamız oldu. Adliye binamız malum, Kaymakamlık binamızda uzun süre kalmış deprem de faal olmayan, deprem sonrası rutuşlanan binada görev yapmıştı, sonrası kendine yakışır bir binada hizmet veriyor. Nüfus ve Tapu,Mal Müdürlüğü, İlçe Tarım, Sağlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve SYDV ile İlçemizi yöneten Kaymakamlığımız, 1999’un yorgun binasında hizmet vermeye çalışıyor. Geçen İstanbul depreminde,Kaymakamlık binasında çalışan kardeşlerimizin yürekleri ağzına gelmiş. Bu dönemde, 2/3 kişilik asansörler mazide kalmış zor inip çıkıyor Kısacası bu bina yorgun ve ilçeme yakıştıramıyorum 180 Binlik nüfusa yanaştığımız ve sanayi ve işçi kesimi olan kentime bu bina hiç yakışmıyor.”

“BU İŞİ BAŞKAN ELLİBEŞ ÇÖZER”

“İçinde yüreği tertemiz Devlet büyüklerimiz olmak üzere, başta Kaymakamımız,idarecilerimiz ve arkadaşlarımız, bana göre zor şartlarda görev yapmaktalar, onlar için makam mevki elbette önemli olmayabilir, ancak 1999’un Yorduğu binada mutlu görünüyorlar. Sıkıntılı bir süreçteyiz, Allah devletimize zeval vermesin ancak biz çok güçlü bir ülkeyiz, bir bina vızıltı kalır siyasi büyüklerimizden ricamız, bu konuda 1/2 yıldır kaymakamlık yeni binamız ile alakalı ön çalışması yapılmıştı, buna bir noktayı lütfen koyun, bunu Donanma Kenti güzel ilçeme çok görmeyin. İlçemizi yıllarca Belediye Başkanı olarak yönetmiş ve şimdi AK Parti İl Başkanı konumuna ulaşan Mehmet Ellibeş ağabeyim, bu olaya eğilir ve çözüm bulur diye düşünüyorum. İnşaallah hayırlısı olur.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —