Tarih: 28.09.2023 14:05

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı İsmail İkiz, “İKİ FOTOĞRAF YARIŞMAMIZ İLE GÖLCÜK’Ü FOTOĞRAFLAYACAĞIZ”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı İsmail İkiz,

“İKİ FOTOĞRAF YARIŞMAMIZ İLE GÖLCÜK’Ü FOTOĞRAFLAYACAĞIZ”

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) Başkanı İsmail İkiz, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun onayıyla Dernekleri ve Gölcük Belediyesi’nin işbirliğiyle iki ayrı fotoğraf yarışması başlattıklarını ifade ederek, “İki fotoğraf yarışmamız ile Gölcük’ü fotoğraflayacağız” dedi.

15’incisi gerçekleştirilecek

Gerçekleştirecekleri fotoğraf yarışmaları konusunda bilgi veren GFSD Başkanı İsmail İkiz, “Bu yıl 15’incisini düzenleyeceğimiz  “Sizin Gözünüzden Gölcük Fotoğraf Yarışması” ile amacımız Gölcük ilçe sınırları içinde yer alan, keşfedilmeyi bekleyen, turistik alanların, çekim merkezlerinin ilçenin simgeleri haline gelenmekanların ve Gölcük’teki yaşamı fotoğraf sanatının kalıcı gücü ile gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

“Amacımız insanlığın en güzel değerlerinden birini vurgulamayı hedeflemektedir”

Yardımlaşma Konulu 15. Gölcük Ulusal Fotoğraf Yarışması konusunda da açıklama yapan Başkan İkiz, “Bu fotoğraf yarışmamızda da amacımız insanlığın en güzel değerlerinden birini vurgulamayı hedeflemektedir- yardımlaşma. Toplumumuzu bir arada tutan, birbirimize destek olmamızı sağlayan bu önemli değeri fotoğraflarınız aracılığıyla yakalamanızı ve bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Yardımlaşma; bir elin diğerine uzandığı, sevgi ve empatiyle dolu anların yansımasıdır. Günümüzde yaşadığımız zorluklar, çeşitlilikler ve değişen dünya koşulları bizi daha da bir araya getiriyor. Bu yarışmada, yardımlaşmanın farklı yönlerini ve güzelliklerini gözler önüne seren fotoğraflarınızla bize katılmanızı bekliyoruz. Yarışmamızda, yardımlaşmanın çeşitli sahnelerini yansıtan fotoğraflara yer verilecektir. Sokaklarda yardıma ihtiyacı olan birine uzanan bir el, doğal afetlerde yardımlaşma ruhunu yansıtan anlar, hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanlarının birlikte çalışması, eğitimde destek olma, çevre bilincine katkı, topluluk projeleri ve daha pek çok örnek bu konuya dahil edilebilir.

Sonuçlar 20 Kasım’da açıklanacak

Fotoğraf yarışmasına katılacak olan sanatçıların uyması gereken kurallar konusunda da bilgi veren Başkan İkiz, “Yarışma; Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile yapılacaktır. Yarışmaya en az bir fotoğrafla katılan kişi bundan sonra KATILIMCI olarak anılacaktır. Yarışma; Dijital (Sayısal) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olarak tek bölümlüdür. Renkli veya Siyah-Beyaz, tüm fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir.Yarışmaya katılım ücretsizdir.Yarışma; yarışma sekretaryası, Seçici Kurul üyeleri ve TFSF Yarışma Temsilcisi ile birinci dereceden yakınları dışında, ülkemizde yerleşik amatör ve profesyonel 18 yaş üstü tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır. Haklarında TFSF tarafından verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar. Her katılımcı en fazla 4 adet Sayısal Renkli veya Siyah-Beyaz eserle yarışmaya katılabilir. Her iki fotoğraf yarışmamızda Yarışmaya gönderilen fotoğrafların 2020-2023 yılları içerisinde Gölcük İlçe sınırları içinde çekilmiş olması gerekmektedir. Son başvuru tarihi ise 10 Kasım’dır. 17 Kasım’da jüri toplantısıyla değerlendirilecek olan fotoğraflarımızın sonuçlarını ise 20 Kasım’da açıklayacağız.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —