Tarih: 17.03.2024 12:30

Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, ‘ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan,

‘ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM’

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Başkan Arslan, ‘Çanakkale Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum’ dedi.

‘Millet olarak sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız’

Arslan, ‘Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü büyük bir gurur ile kutluyoruz. Çanakkale Zaferi tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından birisidir.  Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bugün bizim millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Türk Milleti, tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşmıştır. Millet olarak yokluklar içindeyken bile Çanakkale geçilmez dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız.‘

‘Bizi millet yapan değerleri canlı tutmalı, yüceltmeliyiz’

‘Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de bu ruhtur, bu inançtır’ diyen Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, ‘Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes mirası her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bundan 109 yıl evvel Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir Komutan ve lider ortaya çıkarmıştır. Cumhuriyetimizi temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken şehitlerimizin mukaddes emanetinden güç almalı, bizi millet yapan değerleri canlı tutmalı, yüceltmeliyiz. Şehitler diyarı Çanakkale, dünya durdukça aziz milletin bağımsızlık sembolü olarak var olacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —