Tarih: 12.10.2020 13:07

Gölcük genelinde gezen başı boş köpekler tedirginlik yaratıyor

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te her geçen gün sayıları artan sokak köpekleri vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. İlçemiz genelinde  grup halinde gezen sokak köpekleri büyük panik yaratıyor. Vatandaşlar bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.

Sürü halinde geziyorlar, tedirgin ediyorlar

Gölcük’ün hemen hemen her sokağında ve caddesinde bulunan ve genelde sürü halinde gezen sokak köpekleri vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günde çarşı merkezde sürü halinde gezen sokak köpekleri büyük paniğe neden olurken, Gölcüklü vatandaşlar bu sokak köpekleri için artık bir şeylerin yapılması ve kalıcı bir çözüm bulunmasını gerektiğini ifade ettiler.

“Doğal yaşam alanlarında toplanmalı”

Her geçen gün sayıları çoğalan ve yeterli yemek bulamadıkları için agresifleşip insanlara saldırabilen sokak köpekleri için vatandaşlar acil çözüm istiyor. Sokak köpekleri için güvenli bir bölge oluşturularak toplanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “ Gölcük’te sokak köpekleri her geçen gün çoğalıyor. Sözde bu köpeklerin kısırlaştırıldığı söyleniyor ama ortalık yavru köpek kaynıyor. Bunu da anlamış değiliz. “Sokak hayvanları konusunda yasa var, bu nedenle sokak köpeklerine dokunamıyoruz” diyorlar ama biz bu yasanın değiştirilmesi için artık harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Bu sokak köpekleri ve kediler için yapılacak olan doğal yaşam alanlarında hem daha güvende olurlar hem de gerekli kontrolleri daha iyi yapılır. En önemlisi de bizler sokaklarımızda daha rahat yürürüz. Bu nedenle sokak hayvanları konusunda çıkan yasanın en kısa zamanda düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —