Tarih: 27.05.2019 16:41

Gölcük İçinin Kentsel Dönüşümü TOKİ’YE BAĞLI

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük İçinin Kentsel Dönüşümü

TOKİ’YE BAĞLI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, uzun zamandır gündemde olan ve vatandaşların büyük bir merakla beklediği çarşı içi kentsel dönüşümü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Sezer, çarşı içi kentsel dönüşümünün TOKİ’ye bağlı olduğunu vurguladı.

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konu hakkında yaptığı açıklamada, “ Gölcük Çarşı içi kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlar Kurulu tarafından “Riskli alan” kararı kesinleşti. Nisan Ayında Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne, bölgede kentsel dönüşüm yapılması ile ilgili talebimizi, riskli alan kararını ve ilgili diğer evrakları gönderdik. Zaten seçim beyannamemizde de çarşı içi kentsel dönüşümü ancak TOKİ işbirliğinin sağlanması halinde gerçekleştirmeyi planladığımızı söyledik. Yani Gölcük Çarşı içi kentsel dönüşümü ancak TOKİ’nin ekonomik olarak projeyi uygulaması için uygun bulması halinde mümkün olabilecektir” dedi.

Vapurların rampaya uygun hale getirilmesi gerekiyor

Geçtiğimiz gün Kavaklı Sahili’nde bulunan vapur iskelesinden bir engel vatandaşın denize düşme tehlikesi geçirmesi üzerine vapur iskelesinin güvenli olmadığı yönünde çıkan sözlere karşı bir açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “ Kavaklı Sahili’nde bulunan vapur iskelesi Gölcük Belediyesi’nin sorumluluğunda değil. Buna rağmen biz gerekli önlemlerin alınması için sorumlu birim olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşım Dairesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü’ne konu hakkında başvurumuzu yaparak gerekli önlemlerin alınmasını talep ettik. Yapılan açıklamada vapurların rampaya uygun hale getirilmesi gerektiği belirtildi. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —