• BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Eğitim 23.02.2022 14:22:32 0
Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçemizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tanıtma programları bugün devam etti. İlçemizin başarısını her yıl arttırdığı Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Yılmaz tarafından tanıtılarak, ‘Türkiye’ye başarılı öğrenciler yetiştirerek, ülkemizin kalkınmasına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz’ dedi.

‘Alanında başarılı ve kaliteli öğrencileri yetiştiriyoruz’

Dün Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programla İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapıları Gazetecilere açıldı. Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılarını ve eğitimlerini anlatan Okul Müdürü Ali Yılmaz, özellikle hizmet sektöründe ve büro alanında çalışacak başarılı öğrencileri yetiştirdiklerini ifade etti.

Gazetecilere kapılarını açtılar

Okul Müdürü Ali Yılmaz, Gazetecilere ilk olarak fiziki ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Müdür Yılmaz, ‘Okulumuzda 5 alanda 330 öğrencimiz  ve 40 öğretmenimiz bulunmaktadır. Ayrıca Mesleki Açık Öğretim Muhasebe Bölümünde 25 öğrenci yüz yüze eğitim görüyor. Okulumuzda ayrıca Özel eğitim sınıfında 3 öğrencimiz var.  Okulumda  18 Derslik, Sınıflarda etkileşimli tahta, Robotik Kodlama Atölyesi,  Özel eğitim sınıfı, Özel zeminli Çok amaçlı salon, 86 Kişilik Konferans salonu Voleybol- futbol sahası, 20’şer kişilik 4 adet bilgisayar laboratuarı, 1800 kitaplı Kütüphane,  Modern Kantin ile öğrencilerimize ev sahipliğinde bulunmaktadır. Okulumuz “Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Yerleştirme Sistemi” ile öğrenci almaktadır. Pandemi döneminde okulumuzun deprem güçlendirmesi yapılarak yenilenen binamız artık oldukça güvenli oldu.  Okulumuzdan mezun olan öğrencilere AMP(Anadolu Meslek Programı) türünde diploma verilmektedir. Mesleki Eğitim Merkezi programında bir çok alan ve dalda Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi ile beraber Meslek Lisesi Diploması programları uygulanmaktadır. Öğrenim süresi 4 yıl olup karma öğretim şeklidir’ dedi.

Açıklamalarını sürdüren Müdür Yılmaz, Okul Bölümlerini tanıttı. Yılmaz,

Bilişim Teknolojileri Alanı Bölümünde Yazılım Geliştirme eğitimi sonrasında Mezun olan öğrencilerimiz Bilgisayar yazılımı ve bu hizmete ihtiyaç duyan firmalarda, Yazılım şirketlerinde,  Bilgisayar satış destek firmalarında, Kamu kuruluşlarında geniş iş ve staj imkanına sahiptir. İnternet ve teknolojinin vazgeçilmez hale geldiği günümüzde Web Tasarım dalı da giderek önem kazanmaktadır. Büro Yönetimi Ve

Yönetici Sekreterliği Alanı Bölümünde öğrencilerimize Büro Yönetimi ve Yönetici Sekreterliği Dalı üzerine eğitim verilmektedir.  Bu alandan mezun olanları özel sektör ve kamu kuruluşlarında, Hastane,  Belediye, Dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde geniş iş ve staj imkanına sahiptir. Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır. Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı mezunlarının uygun iş bulma ve yeterli kazanç sağlama konusunda herhangi bir sorunları olmamaktadır.

Muhasebe Ve Finansman Alanında Bilgisayarlı Muhasebe Dalıüzerine eğitim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Muhasebe ve Mali Müşavirlik bürolarında, Bankalarda,  Dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanlarında, Ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde geniş iş ve staj imkanına sahiptir. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

Pazarlama Ve Perakende Alanımızda ise öğrencilerimize Sigortacılık dalı üzerine eğitim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Bankalarda, Sermaye Piyasası Aracı Kurumlarında, Kamu Finans Kurumlarında, Leasing Şirketlerinde, İşletmelerin Finans Bölümünde, Uluslararası Denetim Şirketlerinde, Sigorta Şirketlerinde, Reasürans Şirketlerinde ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Faaliyet Alanlarında iş ve staj imkanına sahiplerdir.

Ulaştırma Hizmetleri Alanımızda öğrencilerimize Lojistik dalı üzerine eğitim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz  için Lojistik alanında çalışacak meslek elemanı için geniş bir iş ve çalışma alanı vardır. Lojistik işletmeleri,  Fabrikalar, gümrük işletmeleri, İthalat ve ihracat yapan firmalar,  Organizasyon ve fuar yapan firmalar,  Ulaştırma ve nakliye firmaları,  Depolar, büyük mağazalar gibi iş yerlerinde geniş iş ve staj imkanına sahiptir.

“Erasmus+ projesi kapsamında yurtdışına öğretmen ve öğrencilerimizi gönderdik”

Okul Müdürü Ali Yılmaz, uluslararası projeler kapsamında yurtdışına gönderdikleri Öğretmen ve Öğrenciler hakkında da bilgilendirmede bulundu. Yılmaz, ‘Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği Lojistikte İşbirliği ve Avrupa Deneyimi kapsamında 02.04.2017 – 15.04.2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti / Prag’a 10 Öğrenci ve 1 Öğretmenimizi gönderdik. Yine Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği Lojistikte İşbirliği ve Avrupa Deneyimi
2016-1TR01-KA102-030558 16.04.2017 – 22.04.2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti / Prag’a 3 Öğretmenimizi gönderdik.  Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Avrupa’da Lojistik 2018-1-TR01-KA102-054891 05.05.2019 – 18.05.2019 tarihleri arasında 5 Öğrenci ve 1 Öğretmenimizi  Almanya / Dorsten’e gönderdik” dedi.

‘Öğrencilerimizi iş hayatlarına en iyi şekilde hazırlıyoruz’

Gölcük İhsaniye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Yılmaz, son olarak, ‘Okulumuzda eğitim verilen alanlarla ilgili protokollerimiz var. Öğrencilerimize Meslekle ve sektörle ilgili girişlerinde yardımcı olmak ve son gelişmeleri bilgilendirmek için karşılıklı ziyaretlerde bulunuyoruz. Özellikle öğrencilerimizi Yeniköy’de bulunan Teknopark gibi Lojistik ve Gümrük Firmalarına götürerek iş ortamını tanıtıyoruz. Bunun yanında yine Üniversitelerimize ziyaretlerde bulunarak öğrencilerimize meslek seçimlerinde yardımcı oluyoruz. Ayrıca bunun yanında Kariyer Günleri kapsamında okulumuzdan mezun olmuş ve önemli alanlarda meslek sahibi olmuş mezunlarımızı öğrencilerimiz ile buluşturarak, kariyerler planları hakkında bilgilenmelerini sağlıyoruz. Buna örnek olarak geçtiğimiz gün Ulusal bir Firmanın Türkiye Distribütörü olan Serkan Başer’i Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimizle buluşturduk. Oldukça verimli geçen Kariyer Günleri programımızda öğrencilerimiz merak ettikleri soruların cevaplarını güzel ve samimi bir program ile öğrenmiş oldu.

Haber: Serap DURUKAN


MUHTARLAR MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

İŞERİ, “6 MAYIS BİR YAS DEĞİL, BİR UYANIŞ GÜNÜDÜR”

BAT, “10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI İÇERİSİNDE BİRTAKIM ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ”

AKPINAR,“BATTI-ÇIKTI PROJESİ İLE GÖLCÜK, TRAFİK ANLAMINDA RAHAT BİR NEFES ALMIŞ OLACAK”

MERT “LGS SINAVINDA ‘2 BİN 45 ÖĞRENCİMİZ TER DÖKECEK”

ENGELLİLER HAFTASINDA KERVANSARAY’DA SİNEMA KEYFİ

KO-MEK Çayırova sergisinde konuşan Başkan Büyükakın; “TÜM BELEDİYE HİZMETLERİMİZLE GAZZE’DE OLACAĞIZ”

GÖLCÜK GİRESUNLULAR DERNEĞİ 8. MAYIS 7’Sİ ETKİNLİĞİNE HAZIRLANIYOR

İHSANİYE MERKEZ MAHALLESİ’NE YAĞMUR SUYU BORU HATTI

HARUN YILDIZLI, ÖĞRENCİLER İÇİN KOSTÜ REKTÖRÜ İLE BULUŞTU

KINA GECESİ GELENEĞİ YAŞATILDI

DONANMA MAHALLESİ 271. SOKAK’TA PARKELER TAMİR EDİLDİ

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor

Gölcükspor Lüleburgaz'a sahasında şans tanımadı 15-0’LA EZDİ GEÇTİ

GÖLCÜK BELEDİYESPOR GÜREŞÇİLERİNDEN FETHİYE'DE BÜYÜK BAŞARI

Kocaeli'de Ticaret Bakanlığı’na yaptığı ekmek zammı onaylandı EKMEK 10 LİRA OLDU

EFENDİM MAYIS AYI GELDİ...

GÖLCÜK BELEDİYESİ ENGELLERİ BİRER BİRER KALDIRIYOR

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU DIŞ TİCARET VE ENFLASYON VERİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇEKER, “REFAH PAYI VERİLMESİ ŞARTTIR”

KO-MEK Çayırova sergisinde konuşan Başkan Büyükakın; “TÜM BELEDİYE HİZMETLERİMİZLE GAZZE’DE OLACAĞIZ”

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

KOTO’NUN OKULU ‘BİR PATENT FİKRİM VAR YARIŞMASI’NDAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

İSU, KÖYİÇİ DERESİ’NDEKİ ISLAH ÇALIŞMALARININ 2. ETABINDA SONA YAKLAŞTI

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNDEN SİTE SAKİNLERİNE EĞİTİM

KÖRFEZLİ MELEK ATLETİZMDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

KARAMÜRSELSPOR BAL LİGİNE YÜKSELDİ

GÖLCÜK KARADENİZSPOR YARI FİNALE YÜKSELMEYİ BAŞARDI

HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANIYORDU

5 FARKLI EVDEN 930 BİN LİRA DEĞERİNDE HIRSIZLIK YAPAN KADINLAR YAKALANDI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Kocaeli'de Ticaret Bakanlığı’na yaptığı ekmek zammı onaylandı EKMEK 10 LİRA OLDU

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU DIŞ TİCARET VE ENFLASYON VERİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇEKER, “REFAH PAYI VERİLMESİ ŞARTTIR”

KAZANFER, “YATIRIMCILAR BU DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16