Tarih: 10.04.2024 14:16

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, ‘BAYRAMLAR BARIŞ VE SEVGİNİN SİMGESİDİR’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Ramazan Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

‘Sevgili Peygamberimize salât ve selam olsun’

Müftü Yılmaz, açıklamasında, ‘Bizleri, Ramazan ayının rahmet ve bereket ikliminin ardından bayram sevincine ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. İslam’ın barış, kardeşlik ve dayanışma çağrısını bizlere ulaştıran Sevgili Peygamberimize salât ve selam olsun.Bayramlar; bizleri aynı niyet ve gayeyle ümmet olma şuurunda buluşturan, millet olarak bağlarımızı güçlendiren, kardeşlik duygularımızı pekiştiren, bize inanç ve medeniyet değerlerimizi hatırlatan ilahî armağanlardır. Bayramlar; Rabbimizin “Müminler, ancak kardeştir” ilahi fermanının en açık şekilde toplumun tüm kesimlerinde tezahür ettiği muazzam bir vahdet sahnesidir.’

‘Kardeşlerimiz arasındaki kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim’

Yılmaz, ‘Bir taraftan rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü taşırken diğer taraftan da muhabbet ve kardeşlik iklimi olan bayrama ulaşmanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. İbadet ve iyiliklerle geçirdiğimiz bir ayın kalbimize ve hayatımıza getirdiği huzur ve bereketi yaşıyoruz. Yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı kutlu bir mevsimin bayramını idrak ediyoruz. Bu vesileyle, öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek onların gönlünü alalım. Bilhassa bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Kendi öz memleketlerini asrın felaketi deprem sebebiyle terketmek zorunda kalarak, ülkemizin dört bir yanına dağılan kardeşlerimizin bayram sevinci yaşamalarına vesile olalım’ dedi.

‘Ramazan Bayramını tebrik ediyorum’

Müftü Yılmaz, ‘Gelin bu bayramda aramızdaki kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim. Çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde güzel hatıralar oluşturalım. Ramazan’da elde ettiğimiz kazanımları ve güzellikleri bayram sonrasına da taşıyarak rahmet ve bereket iklimini yaşamaya devam edelim. Bu duygu ve düşüncelerle, bayramların bayram gibi yaşandığı, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle; aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum’ diyerek açıklamaların tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —