Tarih: 30.09.2022 13:05

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz/ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI İLE MEVLİD KANDİLİNİ BİRLİKTE İCRA EDECEĞİZ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz,

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI İLE MEVLİD KANDİLİNİ BİRLİKTE İCRA EDECEĞİZ

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz 1-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle bazı açıklamalarda bulundu. Müftü Yılmaz bu sene  Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile  7 Ekim Cuma gününe rastlayan Mevlid Kandili’nin birlikte icra edileceğini ifade etti.

“Mevlid-i Nebi Haftasının bu yılki teması ‘’ Peygamberimiz, Cami ve İrşat ‘’ olarak belirlenmiştir”

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz yaptığı açıklamada, “Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak idrak edilmektedir. Bu yıl, Mevlid Kandili ise 7 Ekim Cuma gününe rastladığı için iki hafta birleştirilerek icra edilecektir.  Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasının bu yılki teması ‘’ Peygamberimiz, Cami ve İrşat ‘’ olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla Müftülük olarak yapacağımız etkinliklerde bu tema doğrultusunda toplumda bir farkındalık uyandırmaya çalışacağız.  Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatımız kuruluşundan bu yana hiçbir farklılık gözetmeksizin toplumun tüm bireylerini kucaklamış, yürüttüğü faaliyetlerde birlik beraberliği esas almıştır. Dolayısıyla milletimizin birlik ve beraberliğinin temini hususunda din gönüllüsü hocalarımızın büyük payı olduğu izahtan varestedir. Kainatın efendisi peygamber (sav)’in hayatına baktığımızda cami ve irşat kavramlarının öne çıktığını görmekteyiz. O (sav) saadet asrını oluştururken bu yolu takip etmiştir. Hayatında da uyguladığı evrensel nitelikteki değerleri cami merkezli olarak kendisine inananlara aktararak anlatmış ve cehalet çağı karanlığını aydınlık bir çağa dönüştürmüştür. Mescidde sadece dini ilimleri öğretmekle kalmamış dünyevi ilimleri de öğreterek ‘’ muallim ‘’ olma özelliğine vurgu yapmıştır. Bizler de din görevlilerimizle birlikte Efendimiz (sav)’in bu metodunu takip ederek susuz dimağlara su serpmeyi huzur ve saadetini yitirmiş hanelerimizi İslam’ın güzellikleriyle şenledirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

“Müftülüğümüz olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz”

Sözlerine devam eden Müftü Yılmaz, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nda belirlenen tema kapsamında, Müftülüğümüz olarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu bağlamda; ilçemizdeki tüm camilerde hatim programları düzenlenecektir. Sabah namazı buluşmaları, din görevlileriyle birlikte sevgi evi ziyaretleri, şehit aileleri ile gazilerin ziyaretleri, kurum ve kuruluş ziyaretleri, hasta ziyaretleri, huzurevi ziyareti ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirilerek Efendimiz (sav)’i sembol eden gül takdimi yapılacaktır. Çeşitli okullarda öğrencilere yönelik konferanslar ile kadınlara yönelik vaaz ve irşat programları düzenlenecektir.  07 Ekim 2022 Cuma günü Mevlid Kandili olması münasebetiyle tüm camilerimiz ile İlçemiz Merkez Camii’nde din görevlilerimizce yatsı namazı öncesinde Mevlid Kandili programı icra edilecektir” dedi.

“Bu kutlu günlerin milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim”

Müftü Yılmaz son olarak yaptığı açıklamada, “Bu vesile ile tüm Gölcüklü hemşehrilerimizin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in dünyaya teşrif ettiği Mevlid Kandili ile tüm din gönüllüsü hocalarımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik eder, bu kutlu günlerin milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —