Tarih: 07.03.2023 12:51

Gölcük Kaymakam Vekili Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, “DEVLETİMİZ KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kaymakam Vekili Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada,

“DEVLETİMİZ KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA”

Gölcük Kaymakam Vekili Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada 8 Mart Dünya kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Çağdaş uygarlığa ulaşan bir    Türkiye  hedefine Kadın erkek bütün vatandaşlarımızın birlikte çalışması  ve  üretmesi  sayesinde ulaşabiliriz” dedi.

“Kadınlarımızı her alanda desteklemekteyiz”

Vali Yardımcısı Ada yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda  1977 yılında alınan bir kararla 8 Mart gününün “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Bu kararla, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı  sayılan   08 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma  günü olarak kutlanmaktadır. Çağdaş uygarlığa ulaşan bir    Türkiye  hedefine Kadın erkek bütün vatandaşlarımızın birlikte çalışması  ve  üretmesi  sayesinde ulaşabiliriz. Kadının statüsünü daha fazla güçlendirilmesi konularında   Devletimiz bir  çok uygulamayı yürürlüğe koyarak uygulamaya başlamıştır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi , hukukunun korunması , ayrımcılıkla mücadele  ve şiddete karşı farkındalığın arttırılması konularında önemli çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

“Kadınlar üretici ve verimli çalışmalarla kendini her yerde göstermektedir”

Ada sözlerinin devamında, “Türk kadının toplumdaki yerini tanımlamak ve değerini ifade etmek çok zordur. Yeri geldiğinde çocuklarının annesi, yeri geldiğinde iyi bir es, yeri geldiğinde ise çalışan bir birey, bir emektar olarak karsımıza çıkmaktadır. Kadınlar üretici ve verimli çalışmalarla kendini her yerde göstermektedir. Bu nedenle, kadın her hakka ve eğitime sahip olmalıdır. Biliyoruz ki toplumların geleceği kadınlardır. Kadınları  eğittiğimizde   tüm toplumu  eğitmiş oluruz .  Gölcüklü  kadınlarımızın  ekonomik, sosyal ve kültürel  hayatın içinde aktif olarak yer almaları için  çeşitli alanlarda  yapacakları  çalışmaları, yeni fikirleri,  iş önerilerini    Kaymakamlık olarak önemsiyor , yürekten   destekliyor  ve artmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü tekrar kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —