Tarih: 18.10.2023 13:18

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin “MUHTARLARIMIZ DEVLETİMİZİN MAHALLE VE KÖYLERDEKİ GÖZÜ VE KULAĞIDIR”

Facebook Twitter Linked-in


Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin 

“MUHTARLARIMIZ DEVLETİMİZİN MAHALLE VE KÖYLERDEKİ GÖZÜ VE KULAĞIDIR”

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşa götürülen hizmetin de bir parçası olan Muhtarlarımız devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır. İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

“Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir”

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin,  “Muhtarlık, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olup yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Güçlü devlet olmanın birinci şartı devlet kurumunun her bir paydaşının aynı heves ile işine sarılması ve aynı ülküye ulaşma çabasında ki sarsılmaz kararlılığından geçmektedir.

“Muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyorum”

Sözlerine devam eden kaymakam Gültekin, “İçinde bulunduğumuz zaman da bizlere bir kez daha göstermektedir ki bu güzel Anadolu coğrafyasında kurduğumuz ve yaşatmakta olduğumuz şanlı devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşa götürülen hizmetin de bir parçası olan Muhtarlarımız devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —