Tarih: 10.01.2019 15:12

Gölcük Kaymakamlığı’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü kutlaması

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kaymakamlığı’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü kutlaması

Gölcük Kaymakamlığı Toplantı Salonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü münasebetiyle Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş,  Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kaymakamlık idari müdürleri ve Gölcük Basınının katılımı ile bir program düzenlendi.

Günün anısına pasta kesildi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü münasebetiyle Gölcük Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz,İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Yücel Akçay,  Kaymakamlık İdari Müdürleri ve Gölcük Basını katılım sağlarken programda günün anısına pasta kesildi.

Altıntaş, “İdarecilerimiz kadar toplukla ışık tutan siz gazetecilerimizin de bizler için oldukça önemlisiniz”

Düzenlenen programda ilk söz alan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıktan sonra, “  İdareciler Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkenin birçok sıkıntısını kollayan, yüklenen, çözmek için uğraşan, devletin yasalarını koruyan kişilerdir. Bu meslek grubunun en iyi şekilde çalışması, kanun ve nizam hakimiyetini sağlaması, hukukun üstünlüğü sürdürülebilirliği oluşturması önemli. Bu hususta da tüm idarecilerim başta kanunların kendilerine verdiği sorumluluk ve görevle, ayrıca vatandaşların huzur ve güvenini sıkıntıları gidermek adına çalışmalarını sürdürmektedir. Sivil toplum ve örgütlerle birlik ve beraberliklerini daha da devlet ve vatandaş yararına sağlamak için uğraşmaları bu görevler arasındadır. Tabi idarecilerimiz kadar toplukla ışık tutan siz gazetecilerimizin de bizler için oldukça önemlisiniz. Ben bu vesileyle hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Narinoğlu, “Basın olmadan demokrasi ve özgürlükler olmuyor”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’tan sonra söz alan Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu konuşmasında, “ Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Aynı gün Türk İdareciler Günü. Bu iki anlamlı gün aslında toplumda görev yapan iki anlamlı tarafların birazda önemini ortaya koyuyor. Çünkü gazetecilerde toplumun  kulağı ve sesidir. Vatandaşın özgür haber alma hakkının bir temsilcisidir. Dolayısıyla bugün dünyanın kabul ettiği şey şu ki; basın olmadan demokrasi ve özgürlükler olmuyor. Bu anlamda toplum için çok önemlisiniz ve bir kamu hizmeti görüyorsunuz. İdarecilerde bu toplumun her kademesinde ve her sosyal tabakada görev yapan ve dokunan insanlardır. Zaten Valilik ve Kaymakamlık görevleri Osmanlı’dan gelen bu ülkenin kadim basamaklarıdır. Kurtuluş Savaşı’nda Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinde idareciler çok önemli görevler üstlenmiştir. İşte bu vesileyle Atatürk’ün  bir valimizi ziyaretinde çok güzel ifadelerde bulunmuştur. Bu memlekette esas kıymetli olanlar çalışanlar ve uygulayıcılardır. Siz gazetecilerde aslında birer uygulayıcılarsınız. Bu vesileyle yeniden çalışan gazeteciler gününüzü kutluyorum” dedi.

Tören toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından sona erdi

Konuşmaların ardından Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu,  Kaymakamlık İdari Müdürleri ve Gölcük basını olarak günün anısına pasta kesildi. Tören toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —