Tarih: 01.12.2022 13:44

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi 5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ’NE HAZIRLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi

5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ’NE HAZIRLANIYOR

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Haftalık olağan toplantısı geçtiğimiz gün Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Başkanlığında bir araya gelen Kadın Meclisi’nin bu haftaki gündem maddesi 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nün 88. Yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

88. yıl dönümü kutlanacak

5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.Dünya Kadın Hakları Günü her yıl 5 Aralık’ta kutlanıyor. Bu yılki kutlamaları en güzel şekilde kutlayacaklarını ifade eden Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, 5 Aralık Pazartesi günü Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak saat 12.00’de Anıtpark’ta tören düzenleyeceklerini belirtti. 

Törenimiz saat 12.00’de Çelenk sunma ile başlayacak”

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi haftalık olağan toplantısını bu haftaki gündem konusunun 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nün 88. Yıl dönümünüGölcük’te kutlayacaklarını belirten Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, “Bugünkü toplantımızın ana konusu önümüzdeki pazartesi günü 5 Aralık kadının seçme ve seçilme hakkının 88 yıl dönümü Dolayısıyla törene hazırlık yapıyoruz.Törenimiz saat 12.00’de Çelenk sunma ile başlayacak.Protokol konuşmaları olacak ve kadınlarımıza çiçekler dağıtılacak. Konuşmaların ardından ilk seçilen kadınlarla ilgili bir resim sergimiz olacak” dedi.

“Atatürk kadına verdiği değerle dünyaya örnek olmuştur”

Kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesitüm dünyaya örnek olmuş ve bu hakkı bize Avrupa ülkelerinden bile önce Atatürk vermiştir. Atatürk’ün kadınlara verdiği değer tüm dünyaya örnek olmuştur ve birçok Avrupa ülkesi bizden yıllar sonra kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Bu bakımdan böyle bir ayrıcalığa sahip olduğumuz için biz kadınlar olarak çok mutluyuz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —