Tarih: 06.11.2018 14:25

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Kasım Ayı toplantısı gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Kasım Ayı toplantısı gerçekleşti

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in her ay Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Kadınlar ile bir araya gelerek gerçekleştirdiği Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Kasım Ayı toplantısı gerçekleşti.

Toplantı Başkan Ellibeş’in önderliğinde yapıldı

Her ay düzenli olarak Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonunda gerçekleşen Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Kasım Ayı toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Sanat Galerisi Müdürü Fatih Bayram ve Kent Konseyi kadın Meclisi üyesi kadınlar katılım sağladı.

Turnalı, “Toplantımız hayırlara vesile olsun”

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda ilk sözü alan Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, “ Kasım Ayı aylık toplantımıza hoş geldiniz. Tekrar kavuşturana şükürler olsun. İnşallah bu ayda her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi bozmadan toplantımızı gerçekleştireceğiz. Toplantımız hayırlara vesile olsun. Bugün dolu dolu bir toplantı yapmak istiyoruz. Başkanımıza mahallenizde ve ya Gölcük’te yaşadığınız her türlü sorun ve sıkıntılarınızı sorabilirsiniz. Tekrar hoş geldiniz hayırlı toplantılarımız olsun” dedi.

Ellibeş, “Gölcük günlük yaşamı aksatan bir sıkıntısı bulunmayan bir kent haline geldi”

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı’dan sonra söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “ Kasım Ayı Kadın Meclisi toplantımıza sağlıklı bir şekilde katıldığımız için Allah’ımıza şükürler olsun. Malumunuz nice dermansız hastalıklarla boğuşan insanlarımız var. Çok şükür sizler ve bizler burada sağlıklı bir ortam içerisinde beraberiz. O sıkıntılı olan, dertleri olanlara Allah acil şifalar versin. Evet, yaşıyoruz ya yaşarken de ben demeden yaşamayı öğrenmeliyiz. Bencil olmamalıyız, biz demeliyiz. Yüce Rabbim bizleri bu dünyada sağlıklı bir şekilde yaşatıyor ise mutlaka bir takım sorumluluklarımız da var. Yani öncelikle aile içi kendi ihtiyaç ve problemler noktasında gayret edeceğiz. Bunda bir problem yok. Zaten şart olmazsa olmaz ama bununda ötesinde toplumun diğer kesimi ile de yapmamız gereken çalışmaları, atmamız gereken adımları atmalıyız. Yani ben demeyeceğiz, biz diyeceğiz. İşte bizde bu birlikteliğimizi bu doğrultuda yürütüyoruz. Ben bir belediye başkanı olarak kendi sorumluluklarımın idraki içerisinde yapmak gereken çalışmaları yapıyorum. Mutlaka yaparken bizi de sınırlayan çalışmalarımızda hareket alanlarımız belirleyen bir takım yasalar var. Onun ötesinde başta halkımız olmak üzere diğer denetim kurumları var. İşte bizler, bize sınırlama koyan, daha doğrusu çalışmalarımızda hareket alanımızı belirleyen bir takım yasalar var. Biz bu sınırlar içerisinde bazen sınırlarımızı da aşarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah’a hamd olsun bu çalışmalarımızın meyvelerini aldık, almaya da devam ediyoruz.  Gölcük günlük yaşamı aksatan bir sıkıntısı bulunmayan bir kent haline geldi” dedi.

Ellibeş, “Günde 200 ton, ayda 6 bin ton çöpün toplandığı bir şehirde çöp sorunu nasıl var?”

Gölcük Belediyesi olarak Gölcük’te yaşanan sıkıntılar neler konusunda yaklaşık 40 bin aileye ulaşılan ve 25 bin aile ile birebir yapılan bir anket düzenlediklerini ifade eden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Gölcük’te yaşanan en büyük sorunun çöp olduğunu ifade ederek, “ Yaptığımız ankette tabi gündüzleri evlere gidildiği için daha çok ev hanımları anketimize katıldı. Gölcük’te ana sorun çöp çıkması bizleri üzdü. Ben her gün Gölcük’ü dolaşıyorum. Şimdi gerçekten Gölcük’te bir çöp sorunu varsa diyorum. Gölcük’te çöplerin her gün alınmaması lazım. Her gün alınmayan çöpler nedeniyle çöp dağları olması lazım. Çöp dağları oluştuğu zamanda salgın hastalıların kol gezmesi lazım.  Şimdi bu üç hususta yok. Her gün saatli çöp uygulaması veya konteynır olan yerlerden her gün çöpler alınıyor. Hatta bazı cadde sokaklardan günde iki veya üç defa çöpler alınıyor. Günde ortalama 200 ton bu şekilde çöp topluyor bizim ekibimiz. Ayda 6 bin ton yapıyor. Bu çok önemli bir rakam. Bunu da biz tespit etmiyoruz. İzaydaş’a gidildiğinde her araç kantara çıkıyor ve o şekilde bu rakamlar belirleniyor. Yani günde 200 ton, ayda 6 bin ton çöpün toplandığı bir şehirde çöp sorunu nasıl var? Aslında çıkan sorun şu; evlerinde tadilat yapan vatandaşlarımız eşyalarını gelişi güzel cadde ve sokaklara atması bizim en büyük sıkıntımız. Halbuki vatandaşlarımız bu atıkları evlerinden çıkartmadan önce belediyemizi arasa ve haber vererek gün istese ve o şekilde çıkarsa o zaman bu sıkıntıların hiç biri yaşanmayacak. Tabi haber verdikleri halde ekipler gelmezse işte o zaman belediye suçludur diyebiliriz. Listenin ikinci sırasında sokak köpekleri var ve ben bu konuda artık konuşmak istemiyorum. Biliyorsunuz bu konuda birçok kere açıklama yaptık. Anket sonucu bu ve buna benzer diğer sorunlar ile devam ediyor” dedi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi kadınlar sıkıntıları ve dileklerini dile getirdi

Başkan Ellibeş toplantının sonunda Gölcük’te yapımı devam eden ve tamamlanarak hizmet vermeye başlayan projeler hakkında bilgi vererek konuşmasının tamamladı. Başkan Ellibeş’in konuşmasını ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi kadınlar sıkıntıları ve dileklerini dile getirdikten sonra Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Kasım Ayı toplantısı sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —