Tarih: 16.04.2024 14:41

Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformu Dönem Başkanı Burhanettin Çalgan “GÖLCÜK GAZZE İÇİN NE YAPTI?”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformu Dönem Başkanı Burhanettin Çalgan  

“GÖLCÜK GAZZE İÇİN NE YAPTI?”

Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformu Dönem Başkanı Burhanettin Çalgan, platformları olarak Filistin’de yaşanan vahşetin son bulması için ilk günden beri verdikleri mücadele konusunda bilgi verdi.      

“24 Sivil Toplum Kuruluşumuzla Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformunu oluşturduk”

Çalgan yaptığı açıklamada, “7 Ekim Aksa Tufanı ve hemen sonrasında kahpe Vahşetin başlamasıyla 24 sivil toplum kuruluşumuzla Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformunu oluşturduk. Bu örgütlü kötülüğün önlenmesi için duyarlılık oluşturma çözüm bulma toplumsal hareketlilik hulasa sesimizi yükseltmek için Çünkü sevgili peygamberimiz “bir kötülük varsa onu elinizle engelleyin, gücünüz buna yetmiyorsa sözünüzle duyurun ve engelleyin Buna da gücünüz yetmiyorsa kalben buğz edin” buyruğu gereği biz de bu uyarı sebebiyle kayıtsız ve sessiz kalamaz bir şeyler yapmak zorunda olduğumuzun bilinciyle Anıtpark’ta bir Gazze Çadırı oluşturduk.Her gün nöbetleşe burada hem çeşitli programlar etkinlikler yaparak halkımızın bilgilenmesi bilinçlenmesi yanlış bilinenlerin bertaraf edilmesi,toplumsal şuur oluşturma, boykot bilinci için çalışmalar yaptık. Periyodik olarak programlar ve etkinlikler yapma kararı aldık” dedi.

“Birçok program ve eylem gerçekleştirdik”

Sözlerine devam eden Çalgan, “İlk eylemimiz, programımız,belediyemizle Gölcük Kudüs Gönülleri Platformu ortaklaşa Gazze’ye Destek Yürüyüşü’nü 6.500-7 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Çok güzel bir program oldu.Gerek ulusal ve gerekse uluslararası medyada Yankı buldu.İkinci programımız Kervansaray Kongre Merkezi’nde Filistin dramını anlatan Bol Gelen Palto filmini halkımızın izlemesine vesile olduk ve yine platformumuz ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklarıyla GöIcük’ümüzün bütün okullarında ilkokul ortaokul ve liselerde Filistin temalı Resimşiir ve mektup ödüllü yarışma programı yaptık.Çocuklarımız çok güzel bir çalışma ortaya koydular ve ardından ödül gecesi düzenledik.Yine 4. olarak Türkiye’de bu vahşeti kendi ifadesiyle örgütlü kötülüğü en yüksek sesle en güzel üslupla milyonlara duyuran çevirmen Ayçin Kantoğlu hanımı misafir ettik.Kongre Sarayı’nda çok etkili olduğuna inanıyoruz. 5. olarak 28 Şubat’ta GöIcük’ümüzün yüzakı Sırf Tiyatro ekibi ve Mehmet Cinemre’nin yine Filistin temalı “Kayıp İncir Bahçesi” tiyatro gösterimini sunduk.Yine 11 Şubat tarihinde Gazze ve katliamı ve terör eylemlerine tepki için” Gazze’ye Destek Teröre Lanet araçlı konvoy programınızı icra ettik. Tabii bunlara ilaveten boykot duyarlılığı için özel esnaf ziyaretlerimiz broşür dağıtımlarımız oldu” dedi.

“Etkinliklerimiz devam edecek”

Açıklamalarını sürdüren Çalgan, “Tabii seçim startına girilmesi ve Ramazan’ın başlamasıyla çalışmalarımıza ara vermiş olduk.Ramazan’dan sonra da Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformu” olarak etkinliklerimiz devam edecek.Bunlar Nisan ayı ortalarında Merkez Cami avlusunda bir haftalık büyük bir Gazze ve yararına Gazze Hayır Çarşısı çalışmamız olacak.Yine her cumartesi Gölcük’ümüzün bir caddesinde Ulaşlı, Halıdere, Değirmendere, İhsaniye, Hisareyn’de dahil boykot Bilinci oluşturmak için programlarımız olacak. Bu bilinci diri tutma adına ayda bir Büyük Salon programlarıyla etkili yazarlarımız ve alimlerimizi misafir edeceğiz.Yine bir başka yapacağımız çalışma Gazze yararına gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak bütün okullarımızda ve Gölcük Müftülük camiamızla KUMBARA çalışmamız olacak. Gazze yararına bu çalışma sonunda yine çocuk ve gençlerimize yaşlarına orantılı Tiyatro ve hediye sunumlarımız olacak.

“Dilerim insanların uyanışıyla tüm coğrafyalarda hasseten Gazze’de ve Doğu Türkistan’da zulümler son bulur”

Çalgan son olarak açıklamasında, “Son olarak buradan sizin aracılığınızla Gölcük halkımıza seslenmek istiyorum.Bu örgütlü kötülükle mücadelede asla gevşemeyelim, kayıtsız kalmayalım, unutmayıp unutulmasına müsaade etmeyelim. Çünkü başı ezilmeyen yılan bir gün bizi de zehirleyecek. Öncelikle samimiyetle dua edelim. Birliğimiz, dirliğimiz, selametimiz için dua edelim. Dünyamız işgal altında, zihinlerimiz işgal altında, sofralarımız işgal altında.Durum bu vaziyet bu ahvalimiz bu iken Gazze’yi bombalarla öldürenler, zihinlerimizi işgal altına alarak köklerimizden uzaklaştırıp sofralarımızı işgal ederek fıtratımızı bozup, bizi kendimize yabancı ediyorlar.Birileri boykotu basit görebilir. fakat boykot fıtratımıza dönebilmek için zihnimizi arındırabilmemiz, için kendimizi bulmamız için, yeniden Anadolu ruhuna dönebilmemiz için, geleceğimizin inşası için, aşınmamak insanlığımızı kaybetmemek için mecburiyetimizdir. Dilerim insanların uyanışıyla tüm coğrafyalarda hasseten Gazze’de ve Doğu Türkistan’da zulümler son bulur” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —