Tarih: 19.03.2020 12:52

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, “UZUN VADELİ YATIMLARDA ALTIN EN KARLI YATIRIMDIR”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel,

“UZUN VADELİ YATIMLARDA ALTIN EN KARLI YATIRIMDIR”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı ve Gürel Kuyumculuğun sahibi Naim Gürel altın piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gürel yaptığı açıklamada uzun vadeli yatırımlarda altının her zaman karlı olduğunu ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü altın piyasasını da olumsuz etkiledi. 335 liralara kadar yükselen gram altın 310 liralara kadar geriledi. Bu durumun geçici olduğunu ifade eden Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı ve Gürel Kuyumculuğun sahibi Naim Gürel uzun vadeli yatırımlarda altının en güvenilir yatırım olduğunu belirtti.

“Altın çıktığı yere mutlaka geri çıkar”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı ve Gürel Kuyumculuğun sahibi Naim Gürel yaptığı açıklamada, “ Altın çok kısa sürede 335 Lira’lara kadar yükseldi. Daha sonrasında 310’lara kadar geriledi. Tabi bu durum dünya ekonomisiyle de çok ilgili. Aslında altın fiyatlarını düşme nedeni ONS fiyatlarının düşmesi.  ONS düşmese altın 400’lere kadar yükselmesi bekleniyordu. Bunun yanında bana göre bu düşüşte geçici. Bundan sonraki süreçte altının bir yapısı vardır; altın çıktığı yere mutlaka geri çıkar. Bu nedenle şu dönemde yine her zaman söylediğim gibi kısa vadede değil uzun vadede altının getirisi her zaman yüksektir.  Ben 40 yıldır bu mesleğin içindeyim ve her zaman altın uzun vadede her zaman getirisi yüksek olmuştur.

“Kısa vadede ne altın ne de döviz tavsiye etmiyoruz”

Coronavirüsünün de altın piyasasını etkilediğini ifade eden Gürel, “ Bilindiği gibi ticaretin çok yoğun olduğu bir Çin’den bahsediyoruz. Dolayısıyla bu virüs Avrupa ülkelerine de geldi. Çin’de ticaret durduğu için tabi bununda etkisi çok büyük. Uzmanlara göre Nisan ayından sonra virüs olayının düzeleceği söyleniyor. Her şeyin normale geleceği söyleniyor. Hayat normale döndüğü zaman altın daha önce gördüğümüz üst seviyeleri yeniden görecektir. Küçük yatırımcılara her zaman söylediğimiz gibi yatırım konusunda altından vazgeçmesinler. Bununla beraber kısa vadede ne altın ne de döviz tavsiye etmiyoruz. Kısa vadede yatırım yapmak isteyenler nakitte kalmaları daha avantajlıdır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —