Tarih: 27.08.2023 15:10

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral “TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKATLİ OLALIM”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral

“TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKATLİ OLALIM”

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, ilçemizde son günlerde telefon dolandırıcılığı vakalarının rastlandığını ve kendisinin de telefon dolandırıcıları tarafından arandığını ifade ederek, “Telefon dolandırıcılığına karşı dikkatli olalım” dedi.

Kendi başına da geldi

  Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, ilçemizde son günlerde telefon dolandırıcılığı konusunda birçok kişinin arandığını ve kendi başına da geldiğini ifade ederek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Başkan Saral yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde telefonum çaldı ve açtığımda kendisini komiser olarak tanıtan bir kişiyle konuşmaya başladık. Hattın diğer ucundaki kişi, banka hesaplarımdan sahte kimlik ile kredi çekildiğini ve bu durumdan mağdur olduğumu, şahsımı da mağdur olmamdan ötürü aradığını dile getirdi.  Beni arayan kişi, kredinin çekildiğini iddia ettiği bankanın ismini verdi ve kredinin çekilmiş olduğu kimlik kartını da bana gönderdi. Kimlikte bilgilerin doğru fakat fotoğrafın farklı olduğunu gördüm” dedi.

“Halkımıza tavsiyemiz, telefon dolandırıcılığı maksatlı kendilerini arayan kişilere karşı çok dikkatli olmalarıdır”

Açıklamasını sürdüren Başkan Saral, “Fakat söz konusu bankadan kredi çekilmediğini biliyorum ve internet bankacılığı ile bunları kontrol edebildiğimi ifade ettim. Ardından telefonda 155’i tuşlamamı istedi. Ben de kendisine ilçe emniyet müdürlüğüne gideceğimi söyledim. Mağdur olduğumu ve gitmeme gerek olmadığını söylese de ben gideceğimi tekrar ettim ve orada film koptu. Emniyete gideceğimi söyledikten sonra şahsıma hakaretler yağdıran kişiyi ilçe emniyetine de bildirdim. Bu konuda kendisini savcı olarak tanıtan ve aynı yolu izleyen bir başka kişi de benim arkadaşımı aramış. İşin garip ve ürküten yanı, aradıkları kişiler hakkında en ince detaya kadar bilmeleri oldu. Halkımıza tavsiyemiz, telefon dolandırıcılığı maksatlı kendilerini arayan kişilere karşı çok dikkatli olmalarıdır. Aksi takdirde dolandırıcıların ekmeğine yağ sürülmüş olur” ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —