Tarih: 25.05.2023 14:36

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi SAĞLAMLIK DENETİMİNE GİRİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi

SAĞLAMLIK DENETİMİNE GİRİYOR

Olası afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla 2018 tarihli ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ kapsamında ilimizdeki hastaneler deprem denetimine giriyor. Bu kapsamda Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi de yerleşkeleri ile birlikte Deprem Denetimine girecek.

120 Projeler ve ihale dokümanını hazırlayacak

6 Haziran 2023 Salı günü saat 11.00’de Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek ihalenin tamamlanmasının ardından yüklenici firma 120 gün içerisinde uygulama projeleri ve ihale dokümanını hazırlayacak. Deprem Denetiminde; söz konusu işin teknik şartnamesinde incelemenin 18 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği” ilkelerine uyarak yerine getireceği belirtildi.

Hastane A’dan Z’ye incelenecek

İlk aşamada hizmet binaları ve ek hizmet binalarının 2018 yönetmeliğine göre uygun olarak depreme dayanıklılık analizi ve güçlendirme amaçlı zemin incelenmesi yapılacak. İncelemenin ardından gerekli olması halinde zemin ıslahı, üst yapı sisteminde güçlendirme için gerekli tahkiklerin yapılması ve ihale dokümanı hazırlanması işi yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —