Tarih: 23.09.2021 14:53

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde “ULUSLARARASI İŞİTME ENGELLİLER HAFTASI” KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde

“ULUSLARARASI İŞİTME ENGELLİLER HAFTASI” KUTLANDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde  23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası münasebetiyle bir bir tören düzenlendi. Törene  Hastane İdarecileri ve İşitme Engelli Personeller katıldı. Kutlamada Personellerin istek ve önerileri alındı.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden yapılan kutlama hakkında yapılan açıklamada, “ Dünyada da engelliliğe yönelik uygulanan yasal düzenlemelerin yanı sıra engelliliğe dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla bazı günler ve haftalar belirlenmiştir. Belirlenen haftalardan biri de “Uluslararası İşitme Engelliler Haftası”dır. Uluslararası İşitme Engelliler Haftası ilk olarak 1958’de İtalya’nın Roma kentinde başlatılmıştır. İlk Dünya Kongresi’nin düzenlendiği aynı ayı anmak için Eylül ayının son haftasında her yıl kutlanır”.

Yapılan açıklamanın devamında, “Ülkemizde yılda yaklaşık 1.200.000 bebek doğmakta ve her bin bebekten 2-3’ü ileri derecede işitme kaybı ile dünyaya gelmektedir. Çocukluk döneminde geçirilen hastalıklar, kulak enfeksiyonları, kazalar ve kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle bu oran geçici işitme kayıplarıyla birlikte %6’ya kadar çıkmaktadır.Sağlık Bakanlığı olarak bizim önceliğimiz işitme kayıplarını erken dönemde saptayarak tedavi ve rehabilitasyonunu sağlamak ve bu yolla engelliğin önüne geçmektir. İşitme kaybını erken dönemde belirlemek amacıyla ülkemizde Yeni doğan ve Okul Çağı dönemlerinde çocuklarımıza işitme taraması yapılmaktadır. Basit, ucuz ve uygulaması çok kolay testler ile işitme kaybı şüphesi olan bebekler erken zamanda teşhis edilebilmektedir.

“Kutlamada Personellerin istek ve önerileri alındı”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “Uluslararası İşitme Engelliler haftası” kutlandı. Kutlama Başhekimlik makamında gerçekleşti. Kutlamaya Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar, Hastane İdarecileri ve İşitme Engelli Personeller katıldı. Kutlamada Personellerin istek ve önerileri alındı” denildi.

Acar, “Türk İşaret Dili Kurslarının hastane açılması ve yaygınlaştırılmasıdır”

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; “önceliğimiz çocukluk çağında işitme kayıplarını erken dönemde saptayarak tedavi ve rehabilitasyonunu sağlamaktır. İsteğimiz ve gayemiz, mevcut haklarımız ışığında İşitme Engelli Arkadaşlarımızın gerek kurum da gerekse de günlük yaşamlarında kendilerini ifade etme anlamında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak adına bazı dönemlerde açılarak çok yararlı bir hizmete vesile olan İşitme engellilerle iletişim kurmayı sağlayacak Türk İşaret Dili Kurslarının hastane açılması ve yaygınlaştırılmasıdır. Böylelikle eğitimli personeller sayesinde İşitme Engellilerin kendilerini daha etkin bir şekilde ifade edebilmelerinin yolu açılmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, “Uluslararası İşitme Engelliler Haftası”nı kutluyor, bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —