Tarih: 28.11.2021 12:33

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden anlamlı etkinlik “KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden anlamlı etkinlik

“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

Gölcük Necati çelik Devlet Hastanesi anlamlı bir etkinliğe imza atarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslar arası Mücadele Günü kapsamında hastanenin A Blok girişinde açtıkları stant ile farkındalık yarattılar.

 Hastane yetkililerinden yapılan etkinlik hakkında yapılan açıklamada, “ 25 Kasım 1981 yılından beri gayri resmi, 1999 yılından beri resmi olarak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak anılıyor.  Kadına şiddet, “Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan ve bu kanunda şiddet olarak tanımlanan her türlü tutum ve davranışı.” olarak tanımlanıyor.

Turuncu maske takarak “Kadına Şiddete Hayır” etkinliğine destek oldular

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Sosyal Çalışmacıları Ergin Damat, Abdülmelik Turan ve Sosyal Hizmet stajer öğrencileri A Blok Poliklinikler girişinde açtığı stantla bu farkındalığa katkıda bulundu. Ziyaretçilere Turuncu renk Maske, kurdele ve broşürler dağıtıldı. Ayrıca tüm hastane personeli çalışma alanlarında turuncu maske takarak “Kadına Şiddete Hayır” etkinliğine destek oldu. “Turuncu Gün” ilan edilen gün ile ilgili Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; “Baş tacımız kadınlarımızın haklarını koruma amacını taşıyoruz. Kadınlarımız ailelerinde, toplumda ve etkin olduğu her yerde herhangi bir şiddet ve taciz gibi sıkıntı yaşamaksızın hayatın içinde olabilmeli. Çünkü kadının olmadığı toplum çölleşmiş toprak gibidir. Her şey kadınla başlar.” dedi. Ayrıca Uz. Dr. Sertan Acar; “Kadına yönelik aile içi şiddet durumlarında hastanemiz Sosyal Hizmet Biriminden hizmet alabilirsiniz. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak bütün kadınlara sağlıklı ve uzun bir hayat diliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —