Tarih: 07.02.2024 12:49

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, ‘DEPREME KARŞI HER ZAMAN HAZIR OLMALIYIZ’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak,

‘DEPREME KARŞI HER ZAMAN HAZIR OLMALIYIZ’

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketlerinin 1. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Başkan Çakmak, ‘Depreme karşı her zaman hazır olmalıyız’ dedi.

‘Bu acıyı en iyi Gölcük bilir’

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin en büyük deprem felaketi ile karşı karşıya kaldığımızı ve 53 bin canımızın hayatını kaybettiğini belirten Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, açıklamalarında şunları söyledi: ‘Depremin acısını en iyi Gölcük anlar. Bu gerçekten böyle. 17 Ağustos 1999 tarihinde 45 saniyede onbinlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, nice ocaklar sönmüş, Gölcük o acının merkez üssü olmuştu. Bu büyük depremin 24 yıl sonrasında bu sefer acının merkez üssü Kahramanmaraş oldu. Bir değil iki büyük deprem felaketi 11 ilimizi yıktı, mahvetti. Gölcük ilk günden itibaren tek yürek olarak depremzede kardeşlerine yardım olup yağdı. Çünkü Gölcük bu acıyı çok iyi biliyordu. 6 Şubat aynı 17 Ağustos gibi tarihte yerini acı bir şekilde aldı. 6 Şubat’ta milyonların kalbi Kahramanmaraş ve 11 ilimiz için attı. Şehitlerimiz dualar ile anıldı. Yüce Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. İşte bu yüzden olası bir deprem felaketine karşı muhakkak hazırlıklı olmak zorundayız. Depremin ne zaman olacağı, ne şiddette olacağı, ne kadar yıkıcı olacağı belirsiz. Bu yüzden her daim olası bir depreme karşı hazır durumda olmalı, depreme karşı bilinçli olmalıyız. Bu münasebetle acının merkez üssü Kahramanmaraş ve 11 ilimizde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum’ dedi.

‘Gölcüklü kardeşlerimin Miraç Kandilini kutluyorum’

Başkan Çakmak, geçtiğimiz gün idrak ettiğimiz Miraç Kandili münasebetiyle tüm İslam Aleminin, Kocaeli ve Gölcük halkının kandilini kutladı. Çakmak, ‘Yüce Allah Miraç Kandilimiz vesilesiyle ülkemize, milletimize ve Gölcük’ümüze huzur ve mutluluk versin. Gölcüklü kardeşlerimin Miraç Kandilini kutluyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —