Tarih: 25.08.2022 13:15

Gölcük Otizm Derneği açıldı ‘ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Otizm Derneği açıldı

‘ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

Gölcük Otizm Derneği, Otizmli bireyler ve ailelerine rehberlik ederek yaşam kalitelerini yükseltmek, Otizmli bireylerin toplum içinde farkındalığını artırarak, Otizmli bireylerin topluma neler katabileceğini göstermek adına çalışmalarına başlandı.

1985 yılında her 2500 çocuktan birinde görülen otizm,  (CDC)2021 yılı istatistiklerin de  her 44 çocuktan birine Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı konulduğu görülmektedir. Uzmanlar, Doğuştan gelen ve yaşamın ilk yıllarında iletişim sorunlarıyla kendini gösterdiği görüşünde birleşse de kesin nedeni hala bilinmiyor. Otizmli çocukların dış görünüşleri diğer çocuklardan farklı değildir.

Özdemir, ‘Otizmli bireylerin toplumdan uzak ve yalnız kalmalarına razı olamazdık’

Gölcük Otizm Derneği Başkanı Kerim Özdemir 19 yıllık bir gözlem sonucu Otizmli birey ailelerinin toplumun dışında kaldıklarını, sosyal çevrelerinin kısıtlı akrabalar ile sınırlı olduğunu gördük. İlçemizdeki Özel Eğitim Uygulama Merkezlerinden mezun olan özel bireylerin toplumdan uzak ve yalnız kalmalarına razı olamazdık. Gölcük Otizm Derneğini kurarak ilçemiz ve çevre ilçelerde bulunan Otizmli birey ve aileleri ile toplum arasında köprü kurarak farkındalığın artırılması, değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayarak sürekli öğrenen ve paylaşan, toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek katılımcı ve paylaşımcı bir sosyal kuruluş yapısı içinde, Gölcük halkına öncülük ve rehberlik ederek ortak akla ulaşılmasını sağlamak için Gölcük Otizm Derneğini kurduk. Dernek Merkezimizin eksikliklerini en kısa sürede tamamlayarak açılışını yapacağız.’

‘Açılış ve tanıtım programımızı bir ay içerisinde yapacağız’

Özdemir, ‘Gölcük Otizm Derneği tüzüğünde ‘’Otizm ve özel gereksinimli bireylere erken tanı konulmasına, tanı konulduğu andan itibaren kişisel gelişim olanaklarının (sağlık, eğitim,spor, istihdam, bağımsız yaşama) sağlanmasına, ailelerin destek mekanizmalarının geliştirilmesine, toplumsal farkındalık yaratılarak dışlanma ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak, bu konularda yapılacak bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla   kurulmuştur’ denilerek toplumun tüm kesimlerine hitap ediyor’ dedi. Gölcük Otizm Derneği Başkanı Kerim Özdemir, Derneklerinin tanıtımını ve açılışını 1 ay içerisinde açacaklarını belirterek, ‘Hz. Mevlana’nın ‘’Kötü havalarda insan dosta aç olur, Bir araya gelse dost dosta ilaç olur, Bahçede tek gül bir şeye benzemez, Öbek öbek olduğunda bahara taç olur’’ sözleriyle sadece Otizmli birey ailelerine değil, tüm Gölcük halkı ile birlik olalım diyerek, Gölcük Otizm Derneğine üye olalım’ ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —