• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Gölcük Otizm Derneği’nden Farkındalık Yürüyüşü ‘BİZİ HER YERDE GÖRECEKSİNİZ’

GÜNDEM 10.04.2023 12:00:34 0
Gölcük Otizm Derneği’nden Farkındalık Yürüyüşü ‘BİZİ HER YERDE GÖRECEKSİNİZ’

Gölcük Otizm Derneği’nden Farkındalık Yürüyüşü

‘BİZİ HER YERDE GÖRECEKSİNİZ’

 Gölcük Otizm Derneği geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirdiği farkındalık yürüyüşü yoğun katılım ile gerçekleşti. Kavaklı Sahili’nde bulunan Kongre Sarayı önünden başlayan yürüyüş Kartepe Çocuk Mehteran takımı eşliğinde gerçekleşirken, farkındalık yürüyüşü Anıtpark’ta son buldu.

Farkındalık yürüyüşüne katılım yoğun oldu

Gölcük Kongre Sarayı önünden başlayan Gölcük Otizm Derneği farkındalık Yürüyüşüne Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Eşi Türkan Sezer ve Kızları İpek Sezer katıldı. Farkındalık yürüyüşüne ayrıca Merkez Mahallesi Muhtarı Melahat Gökdeniz, Gölcük Otizm Derneği  Başkanı Tülay Şentürk ve yönetimi,  Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yöneticileri ve Özel Eğitim Öğretmenleri, otizmli bireyler ve aileleri katıldı.

Özdemir,  “Otizm sadece tıp konusu değildir, otizm vicdanlar için samimiyet olgusudur”

Anıtpark’ta son bulan farkındalık yürüyüşü Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımının muhteşem gösterisi ile devam etti. Törende ilk sözü alan Otizmli birey Burak Özdemir konuşmasında, “Ben Burak Özdemir. 20 Yaşında Otizmli Bir Bireyim.Nisan Otizm Farkındalık Ayın da toplum olarak bu farkındalığa ve duyarlılığa ulaşabildik mi dersiniz? Farkındalığın hızla yayılıyor olması daha çok otizmli bireyin farkına varmamızı, aslında sayıca bilinenden çok daha fazla olduğumuzu anlamamızı sağlıyor. Otizmli bireyler de tüm insanlar gibi sevgiyi, mutluluğu, hüznü ve acıyı hisseder ama kendilerini ifade etmekte zorlanırlar. Herkes gibi onların da duyguları, düşünceleri ve yasal hakları var. Otizmli Kardeşlerim gerek eğitimde gerekse sosyal hayatta, fırsat eşitliği çerçevesinde, toplum tarafından fark edilmeyi, anlaşılmayı ve kabul edilmeyi bekliyor.Biz otizmli bireylerin tek ilacının sevgi, sabır ve anlayışla yoğrulan ve sonrasında iyi planlanmış bir eğitimle desteklenen bir yaklaşım olduğunu unutmayalım. Otizm sadece tıp konusu değildir, otizm vicdanlar için samimiyet olgusudur.Bizleri yalnız bırakmayan, her zaman destek olan Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer bey başta olmak üzere dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Şentürk, “Otizm bir hastalık değil insan olmanın farklı bir halidir”

Ardındansöz alan Gölcük Otizm Derneği  Başkanı Tülay Şentürk konuşmasında, “Gölcük Otizm Derneği olarak Otizm Farkındalık Ayı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz farkındalık yürüyüşümüze hoş geldiniz. Bu yolu fiziken ve kalben bizimle yürüyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Kocaeli genelinde Gebze ilçesinden sonra en fazla otizmli bireyin bulunduğu ilçeyiz. Gölcük olarak bugün burada göründüğümüzden çok daha fazlasıyız.Dünya genelinde ise her 36 bireyden bir kişi otizmli, Yarın bu oran çok daha fazlası olacak. Artık bizi her yerde göreceksiniz.Restoranlarda, kafelerde, parklarda, meydanlarda.Çünkü otizm maalesef hızla yayılan, hızla çoğalan bir olgu.Otizm bir hastalık değil insan olmanın farklı bir halidir. Onların da duyguları düşünceleri var ve toplum tarafından anlaşılmayı ve kabullenmeyi hak ediyorlar. Otizmli bireyler artık size sesleniyor;“Hayatlarınızda ben de varım” diyor. Biz de Gölcük Otizm Derneği olarak Onlara asla yalnız değilsiniz diyoruz” dedi.

Başkan Sezer, “Biliyoruz ki; Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır”

Törende son olarak söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Kısa bir süre önce kurulan ve otizmli çocuklarımız için çok kıymetli çalışmalar gerçekleştiren, Dernek Başkanı Sayın Tülay Şentürk’e ve yönetimini tebrik ediyor, katılımları için ailelere ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki; Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır! Otizmin farkındayız, çocuklarımızın her zaman yanlarında olacağız” dedi.

RAMAZANDA SAĞLIK PROGRAMI İZMİT KENT MEYDANI’NDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

BAKAN KACIR’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK’TE "AÇIK KAPI" DÖNEMİ

6 PROJEYE 32 MİLYON BÜTÇE!

ARIZAN VAR AMA YOLUN YOKSA ..

YENİ TRAFİK CEZALARI YETERLİ Mİ ?

TOPLUM NEREYE GİDİYOR

DUYARLILIK VE HIZ 

KULİSTE MUHABBETLER...

ZİRAATÇILAR, BAŞKAN BÜYÜKAKIN’I ÇAY İÇMEDEN BIRAKMADI

SALMAN “HAYALET ÜRÜN SATIŞLARINA KARŞI TÜKETİCİ DİKKATLİ OLMALI”

ŞAHİN KARDEŞLERDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

ÇOCUKLAR RAMAZAN AYININ ÖNEMİNİ KARAGÖZ VE HACİVAT İLE ÖĞRENİYOR

TREN RAYLARINDA YHT’NİN ÖNÜNEATLADI

POTANIN 12 DEV ADAMI: “BURASI ARTIK BİZİM EVİMİZ”

İYİLİK KILAVUZU'NDA ONLAR "BAŞ TACI" OLDU

TEMAD GÖLCÜK, ÇOCUKLARLA İFTAR YAPTI

DEĞİRMENDERE SAHİLİNE DALGA KIRICI SET

BÜYÜKAKIN “SOKAKTA AÇ KİMSE KALMASIN”

GÖLCÜK MART AYI MECLİSİNDE 2 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

KEMAL YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AK PARTİ VE SEDAŞ’TAN KOCAELİ İÇİN YATIRIM VE KOORDİNASYON TOPLANTISI

KOCAELİ’DE SPOR BÜYÜKŞEHİR’LE HAYAT BULUYOR

ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE

KOCAELİ SAĞLIK YÖNETİMİ İFTARDA PERSONELLE BİR ARAYA GELDİ

GEBE OKULU’NDAN ANLAMLI MEZUNİYET!

BAŞİSKELE'DEN SURİYE'YE UZANAN İFTAR SOFRASI

KARTEPE’DE RAMAZAN BİR BAŞKA GÜZEL

KOCAELİ’NİN GELECEĞİ BİLGİEVLERİ’NDE ŞEKİLLENİYOR

50 YAŞTAN SONRA KOLON KANSERİ RİSKİ ARTIYOR

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

SALMAN “HAYALET ÜRÜN SATIŞLARINA KARŞI TÜKETİCİ DİKKATLİ OLMALI”

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YOK!

BAŞKANI ZEYTİNOĞLU 2025 YILI BÜYÜME ORANINI DEĞERLENDİRDİ

KOCAELİ ÇİFTÇİSİ BÜYÜKŞEHİR’LE HEP GÜÇLÜ

1 TRAMVAY ARACI AYNI ANDA 600 YOLCU TAŞIYACAK

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZI YALNIZ BIRAKMAYIN”

HAT 250 YARIN SON KEZ YOLA ÇIKIYOR

KOTO’DAN AB FONLARINA YÖNELİK PROJE YAZMA EĞİTİMİ

BRİSA İZMİT FABRİKASI “GEÇİCİ ÜRETİM, BAKIM VE AMBAR YÜKLEME İŞÇİSİ” İSTİHDAM EDECEK

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN ARICILIK KURSİYERLERİNE KOVAN DESTEĞİ

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13