Tarih: 02.11.2022 13:47

Gölcük Tapu Müdürlüğü’nde Parmak İzi Uygulaması başladı SAHTEKARLIK BİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Tapu Müdürlüğü’nde Parmak İzi Uygulaması başladı

SAHTEKARLIK BİTTİ

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu proje ile Gölcük Tapu Müdürlüğüne Elektronik Kimlik Doğrulama Cihazlarının kurulumu yapıldı. Kaymakam Yusuf Özdemir ve Gölcük Tapu Müdürü Erdal Kaymak, cihazın tanıtımını yaptı. Kaymakam Özdemir yaptığı açıklamada, ‘Tapuda sahteciliğin önüne yüzde yüz geçilmiş olacak. İlçemize hayırlı olsun’ dedi.

Bu sabah Gölcük Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programa Kaymakam Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Gölcük Tapu Müdürü Erdal Kaymak, Gölcük Nüfus Müdürü Aysun Dinç, İlçe Emniyet Müdürü Veli Şengül, Gölcük Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Turhan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu ile Tapu Müdürlüğü personeli katılım sağladı.

Özdemir, ‘Gölcük ve her iki Kurum adına hayırlı olsun diyorum’

Kaymakam Yusuf Özdemir, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Tapuda Sahteciliğin önüne geçebilmek için, tapu işlemleri esnasında kimlik kontrolü aynı anda MERNİS projesindeki kimlik bilgileriyle ve kimlik paylaşım sistemiyle yapılarak, eldeki parmak izi devreye sokularak, Tapuda sahteciliğin önüne geçilmiş olacak. Önemli bir çalışma, önemli bir proje olarak değerlendirmek lazım. Zaman zaman yaşlı insanlarımızın, sahipsiz kalan çok genç çocuklarımızın sahtecilik işlemlerine maruz kaldığı görülüyor. Bundan böyle sürekli Nüfus Sistemi ve Tapu Sistemi aynı anda çalışarak bu cihazla birlikte yürütüldüğünde tapudaki sahteciliğin yüzde yüzüne yakınının önüne geçilecek. Bu çok önemli proje, çok önemli çalışma. İnşallah bundan sonra basında da Tapu sahteciliği adına haberler görmeyeceğiz. Gölcük ve her iki Kurum adına da hayırlı olsun diyorum’ diye konuştu.

Kaymak, ‘Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır’

Gölcük Tapu Müdürü Erdal Kaymak, yeni sistem hakkında şunları söyledi: ‘Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu proje ile Gölcük Tapu Müdürlüğüne Elektronik Kimlik Doğrulama Cihazlarının kurulumu gerçekleştirilmiştir. Bu proje ile taşınmaz mallar üzerindeki hak sahiplerinin belirlenmesinde tapu müdürlüklerinde Elektronik Kimlik Doğrulama Cihazları marifetiyle parmak izi alınarak nüfus müdürlüklerinde alınan parmak izleri ile karşılaştırılmak suretiyle, kimlik kartının yetkili kurum tarafından verildiği, kişinin kartın sahibi olduğu, kişinin kimlik doğrulama sırasında hizmet verilen yerde bulunduğu, kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından ve niçin gerçekleştirildiği kaydedilerek kişinin doğruluğu teyit edilerek, tapu müdürlükleri işlemlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —