Tarih: 15.02.2023 15:05

Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan 100 kişilik ekip DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan 100 kişilik ekip

DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan 120 Tersane İşçisi ve 30 Subay ve Astsubay’dan oluşan 150 kişilik ekibin ardından bölgeye 100 kişilik daha ekip gönderildi.

İlk günden beri canla başla çalışıyorlar

Meydana gelen deprem sonrasında gerekli hazırlıklarını yaptıktan sonra alanında uzman ustalardan oluşan ekip deprem bölgesine intikal etmişti. İlk günden beri canla başla çalışarak enkaz altından depremzedeleri kurtarmaya çalışan ekiplere destek olmak üzere bölgeye 100 kişiden oluşan yeni bir ekip gönderildiği açıklandı.  

Ekip Adıyaman bölgesine gönderildi

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Gölcük Tersanesi Komutanlığı olarak, depremden etkilenen afetzedelere yönelik çalışmalara katkı sağlamak üzere ilave 100 kişilik ekibimizi Adıyaman bölgesine uğurladık. Allah yar ve yardımcıları olsun” denildi.

212. SAATTE GELEN MUCİZE

Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan deprem bölgesine giden ekipler enkaz altından canlı vatandaşları çıkarmaya devam ediyor. Depremin ardından bölgeye giden Gölcük Tersanesi Komutanlığına bağlı ekipler, yaptıkları çalışma sonrasında Alitaşı Mahallesi’nde bulunan 7 katlı Merve Apartmanı enkazında yaşam belirtisi alınması üzerine çalışma başlattı. Sesli kontrolün ardından termal kamera ile yapılan tespitte bir kişinin hayatta olduğu belirlendi. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, enkazda açtıkları galeriden zamana karşı mücadele sürdürdü. Ekipler, temas kurulan ve yaralı olduğu anlaşılan Fatma Güngör’ün bilincini kaybetmemesi için sürekli konuşturma çalıştı. Saatler süren çalışmanın ardından mucizeyi gerçekleştiren Güngör’ü, depremden 212 saat sonra enkazdan çıkarttı. Ekipler bir can daha kurtarmanın mutluluğunu yaşarken, bazı ekip çalışanları gözyaşlarına hakim olamadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —