Gölcük ve Başiskele Belediyelerinden ortak program TURİZM ALANLARIMIZ

Gölcük ve Başiskele Belediyelerinden ortak program TURİZM ALANLARIMIZ

Gölcük ve Başiskele Belediyelerinden ortak program

TURİZM ALANLARIMIZ

Gölcük ve Başiskele turizm rehberleri tanıtım toplantısı Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıca Tesislerinde gerçekleşti.

Gölcük ve Başiskele Turizm Rehberleri Tanıtım Toplantısı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü ev sahipliğinde Gölcük Belediyesi Ilıca Tesislerinde gerçekleşti. Gölcük ve Başiskele ilçelerinde bulunan tarihi eser ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla Türkçe ve İngilizce olarak hazırlananTurizm Rehberi kitapçığı tanıtım programı yapıldı.

Katılım yoğun oldu

Programa Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Gölcük İlçe Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar, Gölcük ve Başiskele Belediye Meclis Üyeleri, Turizm Acenteleri Yetkilileri katılım gösterdi.

Sezer, “Gölcük’te çok sayıda tarihi ve kültürel gezilebilecek mekan ve yer bulunuyor”

Program ilk olarak Gölcük ve Başiskele’nin tanıtım videosu ile başladı. Ardından ilk söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer katılımcıları selamladıktan sonra Konuşmasında, “Gölcük ve Başiskele,Turizm Birliği baktığımız zaman her iki ilçe açısından müşterek olan bazı noktalar var. İki ilçede aslında Sanayi anlamında önemli ilçeler. Türkiye’nin önde gelen ve bildiğim kadarıyla Türkiye’deki en büyük yabancı yatırım.Bir kısmı Gölcük ilçesi sınırları içerisinde bir kısmı da Başiskele sınırları içerisinde.Yine Gölcük’te Donanma bulunuyor.Askeri Tersane bulunuyor.Otomotiv yan sanayileri ile birlikte dikkate alındığında aslında Sanayi anlamında öne çıkan bir Gölcük ve Başiskele var. Ancak sanayinin yanı sıra turizm anlamında da her iki ilçenin de çok ciddi potansiyeli var. Şu an bulunduğumuz mekanda o yerlerden biri. Hemen üst tarafta Roma döneminden kalan tonozlu bir yapı var. Yani Roma Döneminden beri bulunduğumuz alan Şifa anlamında kullanılmış. Yazlık’taki bu Ilıca Tesisinin haricinde az önce tanıtım filminde de görüldüğü gibi Gölcük’te çok sayıda tarihi ve kültürel gezilebilecek mekanve yer bulunuyor. Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı bunlardan biri.

“Turizm rehberleri hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlandı”

Sözlerine devam eden başkan Sezer, Yine Sultan Baba Türbesi ve çevresinde bulunan Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi, bu dönem restorasyonunu yaptığımız tamamladığımız Değirmendere ve Ulaşlı’da ki Hamamalar, Tarihi Çeşmeler.Bunun yanında tabiat anlamında halen faaliyetini göstermekte Erikli Tepe Tabiat Parkı gibi Turizm anlamında Gölcük ciddi bir potansiyel taşıyor.Aynı potansiyeli Başiskele’de taşıyor.Şimdi özellikle hazırlamış olduğumuz rehberler, hem Başiskele için hem Gölcük için iki farklı rehber var ve bu rehberleri Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. Özellikle yabancılar açısından hazırlanmış olan İngilizce Rehberimiz var.Rehberlerde ayrıca konaklanabilecek yerlerin gösterildiği,birde rehberlerin son sayfasında eklenen bir harita bulunuyor.Rehberlere her iki ilçenin de Turizm potansiyeline ben katkı sağlayacağını düşünüyorum.Özellikle konaklama tesislerine ve erişilmesi, ulaşılması kolay olan yerlere Turizm anlamında tanıtımı gereken yerlere bu rehberleri ulaştıracağız.

“Turizm potansiyelini ön plana çıkaracak olan bu çalışmayı birlikte yaptığımız için mutluyum”

Başkan Seymen son olarak, “Rehberin hazırlanmasında özellikle Yürütme Kurulu olarak toplandığımızda karar aldığımızda başta Başiskele Belediyesi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gayet uyumlu bir şekilde her iki ilçenindeTurizm potansiyelini ön plana çıkaracak olan bu çalışmayı birlikte yaptığımız için bu konuda iş birliği ve olumlu gayretleri ve çabaları için çok teşekkür ediyorum yine Yürütme Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum.  Yürütme Kurulu Üyeleri Gölcük ve Başiskele Belediyesi Meclis Üyelerinden oluşuyor. Yapmış olduğumuz toplantılarda 2 ayrı yürütmeden, Yürütme Kurulu Üyeleri ile toplantı yapıyor gibi değil tamamen işbirliği ile uyumlu bir şekilde bir çalışmayı gerçekleştirdik ve o yapılan çalışmalarında aslında somut  bir örneğidir. Ben tüm Yürütme Kurulu Üyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Turizm Birlik Müdürümüz Ayşe Dışpınar’a, yine rehberlerin hazırlanmasında büyük emeği olan Şakir Satı beyefendiye özellikle teşekkür ediyorum. Gölcük ve Başiskele ilçemize hazırlanan rehberlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Özlü, “Unutulan Başiskele’nin değerlerini ön plana çıkartmaya çalışıyoruz”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in ardından, söz alan Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü konuşmasında, “Gölcük ve Başiskele iki farklı ilçe olsa da sınırları ve akrabalıkları ile şehrimizin güzide ilçeleri. Kentimize sağladığı sanayi katkılarının yanında turizm açısından potansiyeli yüksek iki kıymetli ilçemiz. Şu an da Başiskele sınırındayız. Bunlar idari sınırlarımız, gönül sınırlarımız iç içe girmiştir ve sınır yoktur. Bugün de bölgeye turizm konusunda katkı sağlamak amaçlı kurulan birlik ile Yıldırım abinin ciddi gayri katkısı var. Kentimizde bütün olarak düşündüğümüzde birçok turizm zenginliği var. Başiskele’nin yerleşim tarihi çok eskiye dayanıyor. Cumhuriyet tarihine bakıldığında ailelerimizin başka ilçelerden geldiklerinde gemiden indikleri ve Kocaeli ile ilk karşılaştıkları yer Başiskele. Buraya çok fazla turist geliyor. Gelen turistler ‘Siz zaten cennette yaşıyorsunuz, cenneti nasıl tasvir ediyorsunuz.’ diyorlar. Hamdolsun rabbim bize böyle bir coğrafyada yaşamayı nasip etti. Hüseyin Kaptan adını ilk duyurduğumuzda, sadece kaynaklarda vardı. Ama şimdi herkes biliyor. Unutulan Başiskele’nin değerlerini ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Her geçen gün ziyaretçi sayısının da arttığını görüyoruz. Bu yapılan turizm rehberi ve haritaları dijital ortamda da paylaşmayı düşünüyoruz” dedi.

Çakmak, “İki ilçemizin de tanıtıma ve markalaşmaya ihtiyacı var”

Programda son olarak söz alan Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ise konuşmasında, “Hem Gölcük Hem Başiskele İlçelerimiz tarih ve doğal olma açısından her şeye sahip. İki şey noksan; biri tanıtım ikincisi ciddi markalaşarak bir yatırım.Yöremizde gerçekten çok önemli bir yemek kültürümüz, kuzenimiz var ama biz bunu markalaştıramamış, tanıtamamışız.Özellikle Turizm yatırımcılarının bu konuya bence eğilmeleri lazım. Bizde günübirlik, özellikle Başiskele’de günübirlik çok ciddi bir Turist var, daha çoğu yerli. Yabancı turistlerimiz de oldukça fazla. Buraya gelen insanlar genellikle aş için geliyor. Bölgemiz sanayi bölgesi genellikle iş için geliyorlarvar ama ilçelerimizde son yıllarda özellikle Emeklilerin de kalabileceği bir ortam sağlanmıştır. Tabi biz istiyoruz ki turizm canlansın. Bacasız sanayi diyoruz ya bugün Akdeniz’de Ege’de çok ciddi gelirler elde ediliyor. Yatırım ve tanıtım şart. Ben Gölcük ve Başiskele Belediyeleri’ni tebrik ediyorum. İnsanlar özellikle bildikleri ve tanıdıkları yerlere geliyorlar. Ben Gölcük ve Başiskele Belediyeleri tarafından böyle birliğin kurulması böyle bir tanıtım toplantısının ve böyle kitapçıklarımızın hazırlanması bence çok önemli. Çünkü bildikleri tanıdıkları yerlere geliyorlar. O yüzden iki belediyemize bir kere daha teşekkür ediyorum. Sizlere debu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Serap DURUKAN



İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ÖZBAŞ “HİÇ BATMAYACAK O GÜNEŞ!”

Şehit Deniz Akdeniz Üstgeçidi’nde paslanmalar her geçen gün büyüyor GEÇ KALINMADAN ÖNLEM ALINMALI

Değirmendere sahili yürüyüş yolunda ONARIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Değirmendere Yalı Evleri HUZURU ARAYANLARIN ADRESİ OLUYOR

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ”

KANDEMİR” EMLAKÇI OLMAK  İÇİN FIRSAT”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaflar Odası Başkanı Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ GERİ ÇEKİLMELİ”

BİLGİN“BU YIL Kİ KURBAN HİSSE BEDELİMİZ BELLİ OLDU”

KURTULUŞ, “GÖLCÜK’TE BALIĞA İLGİ DEVAM EDİYOR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verileri ile sanayi üretim endeksini değerlendirdi

SATSO’dan KOTO 18. Meslek Komitesi’ne işbirliği ziyareti

‘İLK 4 AYDA 120 ESNAFIMIZ 58 MİLYON 357 BİN LİRA KREDİ KULLANDI’

KOTO’nun yeni üyeleri bilgilendirme toplantısında buluştu

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ”

KANDEMİR” EMLAKÇI OLMAK  İÇİN FIRSAT”

PEHLEVAN, YENİ DEVLET HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Gölcük Huzurevi Yaşatma ve Destekleme Derneği’nden GÖLCÜK HUZUREVİ SAKİNLERİNE ANNELER GÜNÜ JESTİ

Şehir Tiyatroları 7 dalda aday; BU ONUR KOCAELİ ŞEHİR TİYATROLARI’NIN

“Anlıyorum Anlaşılıyorum” projesi sona erdi VELİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

ÖZBAŞ “HİÇ BATMAYACAK O GÜNEŞ!”

GESOTİM’DE KOCAMAN GÜVEN TAZELEDİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 23 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Cemil Meriç öğrencilerinden muhteşem performans

Didin, “Yeni projemizin tüm hazırlıklarını tamamladık”

Ormanya’nın doğal güzellikleri cebinizde

Kocaeli gençliği yeni bir merkeze kavuşuyor

İSU, TUZLA CADDESİ’NE 740 METRE YENİ YAĞMUR SUYU HATTI YAPIYOR

CHP İzmit’ten yeni muhtarlarla ilk temas

Gölcük Esnaflar Odası Başkanı Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ GERİ ÇEKİLMELİ”

GÖLCÜK’TE VEFAT EDENLER

Barbaros Hayrettin Lisesi  2025’ in ilk yarısında TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

BİLGİN“BU YIL Kİ KURBAN HİSSE BEDELİMİZ BELLİ OLDU”

“19 MAYIS 1919 TÜRK İNSANININ KURTULUŞUNUN BAŞLADIĞI GÜNDÜR”

“Tarım sektörü ülkemiz ekonomisinin temel taşıdır”

Kanko; “Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Verilen Sözler Tutulmalıdır!”

GFSD’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU FEHMİ İÇYER OLACAK

Gölcük ADSM’de Dünya El Hijyeni Günü Etkinliği

KURTULUŞ, “GÖLCÜK’TE BALIĞA İLGİ DEVAM EDİYOR”

3-6 yaş çocukların Anneler Günü hediyesi başarı belgesi oldu LOKOMOTİF ÇOCUK KÖYÜ İLK MEZUNLARINI VERDİ

İzmit Millet Bahçesinde kaba inşaatlar tamamlandı

Başiskele Çocuk Üniversitesi’nden Bursa’ya Çıkarma

Çöp konteynırlarına yine zarar verildi

Yükleniyor