Tarih: 18.02.2019 15:12

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi esnafları EKSİKLER GİDERİLSİN DİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi esnafları

EKSİKLER GİDERİLSİN DİYOR

Gölcük’te Ford Otosan’a komşu olarak kurulan Yeni Sanayi Sitesi’nin konumu son derece mükemmel. Hem ulaşılabilir hem de önemli bir alanı kaplıyor. Yer olarak gerçekten çok güzel olmasına rağmen sanayi esnafları epey sıkıntılı. Gazetemizi arayarak bir de gelin bizi dinleyin neler istiyoruz diye ifade eden çağrı üzerine dün Yeni Sanayi Sitesi esnafları ile konuştuk. Bakın neler söylediler.

Aydın, “Daha dükkana taşınmadan 10 bin liradan fazla masraf yaptık”

Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınan esnaflardan As Oto Elektrik’in ortaklarından Zeki Karamert ve Şener Aydın yaptıkları açıklamada, “ Biz Sanayi Sitesi’nde kiracıydık. Yeni Sanayi Sitesi’nde dükkan alacak gücümüz olmadığı için buraya kiraya geldik. Dükkanımız 56 metrekare ve Bin 500 lira kira veriyoruz. Dükkan sahibi, dükkanını 270 Bin Liraya aldığını belirtti. Tabi  bu 56 metrekare içinde asma katımızda var ama biz kendimize bir ara asma kat daha yaptık. Daha dükkana taşınmadan 10 bin liradan fazla masraf yaptık. Bakalım yaptığımız masraflara değecek mi buraya taşınmamız” dedi.

Özmen, “Dükkan sahipleri kira konusunda tutarsız”

Özmen Bileme’nin sahibi Sezgin Özmen, “ Bize tuttuğumuz dükkan için 70 metrekare dediler ama bu dükkan 62 metrekare ve Yeni Sanayi Sitesi’nde dükkanlarda baca sistemi yok. Yani Yeni Sanayi Sitesi’nde tek bacalı iş yeri Özmen Bileme. Dükkanları elektrikle ısıtmamızı istiyorlar ama benim o elektrik faturasını ödemeye gücüm yok. Bu nedenle bende Sinanoğlu’na baca sistemi yaptırdım. Ben bu dükkanı Bin 500 lira kiraladım ama 3 Bin lira bile isteyen var. Yani dükkan sahipleri tutturabildiğine kiraya vermeye çalışıyor” dedi.

Aylan, “Beni krediye bağlayacaklardı ve 250 Bin liralık dükkan bana 500 Bin liraya gelecekti”

Aylan Torna’nın sahibi Serkan Aylan, “ Yeni Sanayi Sitesi’ne taşındık ama daha taşınmadan bir dünya masraf yaptık. Elektrik sistemi çok kötüydü ve en ufak bir şeyde sigorta atıyordu. Bu nedenle bütün elektrik sistemini değiştirdik. Dükkanı kiralarken 70 metrekare dediler ama yaptığımız ölçümlerde dükkanın 62 metrekare olduğunu anladık. Bu sadece bizim değil birçok dükkanda aynı olduğunu öğrendik. Ben bu dükkanı Bin 500 liraya kiraladım. Dükkan sahibi de 260 Bin liraya almış. Taşınırken çok masraf yaptık. Şimdi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyoruz. Allah bir şekilde yardım ediyor. Oradan kıs buradan kıs çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Şimdi bana “Neden dükkan almadın” diyorlar. Nasıl alsaydım? Beni krediye bağlayacaklardı ve 250 Bin liralık dükkan bana 500 Bin liraya gelecekti. Valla benim o parayı verecek gücüm yok” dedi.

Demirci, “192 metrekare bir dükkan ama işçilik sıfır”

Yeni Sanayi Sitesi’nin en büyük dükkanlarından birine sahip olan Özen Kauçuk Kaplama Atölyesi’nin sahibi Ali Demirci, “ Ben bu dükkanı daha Sanayi sitesi temel atılırken ilk ihalede 740 Bin liraya aldım. 192 metrekare bir dükkan ama işçilik sıfır diyebilirim. Resmen inşaat sıvasının üstüne alçı boya çekmişler ve bırakmışlar. Daha iş yerine taşınmadan 50 Bin Lira masrafımız olacak. Belki de daha da artacak” dedi.

Sanayi sitesinde dükkanlar yıkılmaya devam ediyor

Yeni sanayi sitesine taşınmalar bir yandan devam ederken sanayi sitesinden taşınan esnafların dükkanları Gölcük Belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yıkılan iş yerlerinden hurdacılarda eksik olmuyor.

Esnaflar Başiskele Sanayi Sitesi’ni daha çok tercih ediyor

Mevcut sanayi sitesinin yıkılması ile birlikte Basişkele Sanayi Sitesi’ni esnaflar da daha geniş ve daha güzel buldular, ekonomik anlamda da kiraların düşük olduğu Yeni Sanayi Sitesi’nin hemen yanı başında olan Başiskele Sanayi Sitesi’ne taşınıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —