Tarih: 02.12.2018 12:31

Gölcük Zabıta Müdürü İrfan Çavuş’tan önemli açıklamalar, “GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Zabıta Müdürü İrfan Çavuş’tan önemli açıklamalar,

“GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYORUZ”

1 Aralık 2018 tarihi itibari ile yürürlüğe giren, mahalle aralarında ve caddelerde bulunan kaldırımlara araç park etmek cezası 350 TL olarak belirlendi. Aracın tek tekeri kaldırımda olsa bile 350 TL’lik cezadan hiçbir araç sürücüsü kurtulamayacak. Konu ile ilgili Gazetemize açıklama yapan Gölcük Zabıta Müdürü İrfan Çavuş, “Bu konuyu sadece İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı yönetecektir. Biz bize verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.

“Araçlar dışında ilgili yasa ve yönetmelik araçlara işlem yapmayı bize uygun görmemiş”

Konu ile ilgili Gazetemize açıklama yapan Gölcük Zabıta Müdürü İrfan Çavuş, “Zabıta ilgili yasa ve 5918 sayılı Kara Yolları kanun yönetmeliğine göre araçlar dışındaki karayolunda veya yaya yolunda her türlü engeli ortadan kaldırmak bizim vazifemiz. Ancak araçlar dışında ilgili yasa ve yönetmelik araçlara işlem yapmayı bize uygun görmemiş. Bu görevi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na vermiştir ve bu konuyu bu iki birim yönetecektir. Bize verilen kanunlar gereği yaya ve taşıt yollarında yayaların ve araçların hareketlerini zorlaştıran ve trafiği tehlikeye düşüren, motorlu araçlar dışındaki her türlü engeli ortadan kaldırmak, trafik için tehlike teşkil eden ancak kaldırılması mümkün olmayan engelleri gece veya gündüze göre kolayca görülebilecek şekilde işaretlemektir.”

“Bu konu ile ilgili zaman zaman hükümetin çalışmaları oldu”

“Mahalle aralarında ve caddelerde bulunan kaldırımlara araç park etmek cezası konusu ile ilgili zaman zaman hükümetin çalışmaları oldu. İşte İlçe Zabıta Amirliği’ne bırakılması gibi. Bazı Belediyeler Valilik ile veya Kaymakamlık protokol yapmak suretiyle araçlara müdahale edip ceza yazma ve araç çekici ile kaldırma faaliyetlerini sürdürmekte. Ancak bizim böyle bir faaliyetimiz veya protokolümüz yok. Biz bize verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye devam ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —