Tarih: 14.04.2022 12:26

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ‘ÇİFTÇİMİZİN KULLANDIĞI MAZOTTAN VERGİ ALINMAMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,

‘ÇİFTÇİMİZİN KULLANDIĞI MAZOTTAN VERGİ ALINMAMALI’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, yaptığı açıklamada Çiftçilerin kullandığı mazottan vergi alınmaması gerektiğini söyledi.

‘Çiftçimiz yalnız bırakılmamalı’

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın yaptığı açıklamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ‘Çiftçilerimizden mazot vergisi alınmamalı’ dedi. Başkan Çanakçı, ‘Çiftçilerimiz yaz kış demeden üretiyorsa bu insanın elinden tutmak lazım. Gıda güvenliği, sürdürülebilir tarım burada başlıyor. Üreticimiz birçok girdide dışa bağımlı. Dışarıdan alınan gübreyi, ilacı kullanıyor, bunlar pahalı şeyler. Mazotta da dışarıya bağımlı. Döviz artıyor, bu girdiler de artıyor. Tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak için bu girdilerin düşmesi lazım’ dedi.

‘Çiftçimiz emeğinin karşılığını mutlaka almalı’

Çanakçı, ‘Alım gücü düşen toplumda, ürünün sofraya pahalı gitmesi önemli sorun. Bu nedenle çiftçimiz emeğinin karşılığını mutlaka almalı. Ama üretici ile tüketicinin arasındaki makasın çok açılmaması lazım. Devletimiz üreticiye verdiği mazotun vergisini almamalı. Girdi maliyetleri yarı yarıya düşen üretici, ürününü daha ucuza üreteceği için tüketicinin sofrasına gelecek tarım ürünü de daha uygun olacak. Bu dengeyi sağlamanın yolu üreticinin girdi maliyetlerini aşağıya çekmekle mümkün’ diyerek açıklamasını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —