Tarih: 13.06.2019 14:59

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “ÇKS İÇİN SON GÜN 28 HAZİRAN”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,

“ÇKS İÇİN SON GÜN 28 HAZİRAN”

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, ‘Çiftçilerimiz 28 Haziran 2019 tarihine kadar dosyalarını güncellemek zorunda’ dedi.

Çanakçı, “28 Haziran tarihi çiftçiler için çok önemlidir”

Başkan Çanakçı yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Tarım Bakanlığı’nın 2019 yılında çiftçilere yapacağı tüm destekler için çiftçilerimizin kısaca ÇKS dediğimiz Çiftçi Kayıt Sistemi’nin bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Bununla ilgili dosyalarını yaptırıp 28 Haziran 2019 tarihinde Cuma günü mesai bitimine kadar Tarım İlçe Müdürlüklerine dosyalarını yaptırmak zorundalardır. Dosyalarını teslim etmeyen çiftçiler 2019 yılında verilecek olan desteklerden aksi takdirde yararlanamayacaklardır. Bunun için 28 Haziran tarihi çiftçiler için çok önemlidir. Müracaatlar için çiftçiler son güne işlemlerini bırakmamalı. Hem Ziraat Odası hem İlçe Tarım Müdürlüğü yoğun olacağından sıkıntıya düşebilirler. Onun için dosyalarını herkesin erken yaptırmasında fayda vardır. Gölcük köylerinin tapuları 2018 yılında yenilendiğinden dolayı dosya yaptırmaya gelen çiftçilerimiz mutlaka yeni tapularla müracaat etmelidir. Yeni tapulardan ada, parsel ve miktarları değişime uğramıştır. Onun için yeni kayıtlar, yeni tapu gerekmektedir. Bunu göz ardı etmemek gerekir. Yeni tapu ile müracaat etmeyenlerin işlemleri yapılmayacaktır.”

“Çiftçiler, başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmelidir”

Başkan Çanakçı son olarak, “ÇKS başvurularında, üreticilerin Ziraat Odaları’ndan “Çiftçi Belgesi” alma zorunluluğu bulunmaktadır. Üreticilerin 2019 yılı ÇKS başvurusu için il ve ilçe müdürlüklerine ibraz edecekleri çiftçi belgelerinde ‘2019 ÇKS başvurusu için geçerlidir’ ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri önemlidir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —