Tarih: 03.07.2023 13:34

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “TARIM ARAZİLERİ APARTMAN OLMASIN”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,

“TARIM ARAZİLERİ APARTMAN OLMASIN”

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tarım arazileri üzerine yapılan binalar nedeniyle tarımın her geçen gün azaldığını ve ekilen arazi sayısının gitgide küçüldüğünü ifade etti. Tarım arazilerine bina yapımlarının engellenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çanakçı, “Tarım arazileri apartman olmasın” diyerek tarımın ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu belirtti.

“Son yıllara baktığımız zaman ürün yetiştirmek yerine tarım arazilerine binaların yapıldığını görüyoruz”

Tarım arazilerine her geçen gün yeni binaların yapıldığını görmekten duyduğu üzüntüyü dile getiren Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,  “Ektiğimiz, yetiştirdiğimiz ve en nihayetinde toplayarak soframıza getirdiğimiz birçok ürün, insanlığa faydalı olduğu gibi ülkemiz ekonomisine de çok büyük bir katkı sağlamaktadır. Ürün yetiştirerek çiftçilerimiz evlerine ekmek götürüyor ve tarımı her geçen gün geliştiriyor. Fakat son yıllara baktığımız zaman ürün yetiştirmek yerine tarım arazilerine binaların yapıldığını görüyoruz. Olduğu gibi ülkemizin birçok noktasında, toprakta üretim yapmak yerine arsaların daire karşılığında satıldığını, böylece daha yüksek karlı yatırımların yapıldığını görüyoruz” dedi.

“Tarım arazilerine gerekenden fazla kıymet vermeliyiz”

Açıklamalarına devam eden Başkan Çanakçı, “Maalesef bu gibi sebeplerden ötürü tarım azalıyor, ekilen araziler gitgide küçülüyor, tarım ciddi anlamda olumsuz etkileniyor. Bunu önlemek yerine tarım arazilerine bina yapımlarının engellenmesi gerekmektedir. Tarım arazisine bina yapmak, her zaman olumlu sonuçlar ortaya çıkarmayabilir. Gelinen noktada, pazara gittiğimiz zaman ürün fiyatlarının yüksek olmasından şikayet ediyoruz ama hiçbir zaman tarım arazilerinin yüksek gelirli işlere yönelik olarak verilmemesi gerektiğini düşünmüyoruz. Ürün fiyatlarının yükselmesini önlemek, soframıza ürün getirebilmek için toprağı korumalıyız. Özellikle ülkemizin her bir karış toprağında çeşit çeşit ürün çıkarabiliyoruz. Bu imkanı her devlet bulamıyor. Bundan ötürü tarım arazilerine gerekenden fazla kıymet vermeliyiz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —