Tarih: 01.08.2022 12:52

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ‘ÜRETMEZSEK FİYAT ARTIŞLARI KAÇINILMAZ’

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, gazetemize yaptığı açıklamada ülkemiz tarımında üretime önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, ‘Üretmezsek fiyat artışları kaçınılmaz’ dedi.

“Üretim fiyatları arttığı sürece de tüketici yüksek fiyatla karşı karşıya kalacaktır”

Başkan Çanakçı,  Sebze ve meyve fiyatları 2022 yılında mutlaka bir artış gözleneceğini ifade ederek, “Artışının ana nedenlerinin başında  girdi fiyatlarının yüksek oluşu, mazot, gübre ilaç fiyatlarının yüksek olmasından dolayı üretim fiyatları da artacaktır.Üretim fiyatları arttığı sürece de tüketici yüksek fiyatla karşı karşıya kalacaktır. Bu kaçınılmaz bir hadisedir. Gıda krizine geldiğimiz zaman ülkemizde bir gıda krizi yaşanacağını ben tahmin etmiyorum. Ülkemizde yeteri kadar araziler ekilip biçiliyor.Bizim ülkemizi kapsayacak bir konum değildir. Dünyadaki krizin bizi fazla etkilemeyeceği kanaatindeyim” dedi.

“Tırtıl hastalığına karşı tüm önlemler alınmıştır”

Türkiye genelinde şu anda ayçiçeği ve çayır ürünlerinde gözüken tırtır hastalığı vardır.Kocaeli genelinde 15. 236 Dekar alana Ayçiçeği, 29. 136 dekar alana ise yonca ekilmiş durumdadır. Tırtıl hastalığı Kocaeli’de Kandıra, Derince, İzmit ile Karamürsel yöresinde zuhur etmiş olup Tarım İl Müdürlüğü’nde yapmış olduğumuz toplantıdan sonra Kocaeli genelinde Tarım İl Müdürlüğü  ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıyeten çiftçilerimiz de kendileri bahçelerinde ilaçlama yapmaktadır. Bunun önlemi alınmıştır. Kocaeli’de inşallah bu ayçiçeği  zararlısından fazla bir zarar görmeden atlatmış olacağız.Tırtıl hastalığının geneldeki 15.000 dekar arazi üzerine 29 binhektar  arazide tırtır hastalığı ile mücadele edilmektedir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —