Tarih: 24.05.2024 18:46

Gölcük Değirmendere Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, “GÜVENİLİR KUYUMCU UYGULAMASINA BAŞLADIK”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Değirmendere Kuyumcular Derneği (GDKDER) Başkanı Naim Gürel, Son dönemde gerek Türkiye genelinde, gerekse bölgemizde yaşanan, sahte altın ticaretinden kaynaklı mağduriyetler sebebiyle dernekleri olarak “Güvenilir Kuyumcu” uygulamasına geçtiklerini ifade etti. 

Yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek amacıyla başlattılar

Başlatmış oldukları uygulama konusunda bilgi veren  GDKDER Başkanı Naim Gürel yaptığı açıklamada, “Son dönemde gerek Türkiye genelinde, gerekse bölgemizde yaşanan, sahte altın ticaretinden kaynaklı mağduriyetler sebebiyle Gölcük Değirmendere Kuyumcular Derneği (GDKDER) olarak olası mağduriyetlerin önüne geçmek için “Güvenilir Kuyumcu” uygulamasını başlattık” dedi. 

“Güvenilir Kuyumcuların giriş kısımlarında ve  iş yerlerinde etiket ve tabelalar yer alacak”

Sözlerine devam eden Gürel, “Bu uygulama kapsamında, GDKDER, üyesi bulunan tüm kuyumcuları düzenli olarak denetlemekte, üye kuyumcularda satılan bilezik, sarrafiye ve diğer ürünler tedarikçilerden düzenli olarak raporlanarak ayar kontrolü yapılmakta ve bu sayede müşterilerin yapmış oldukları alışverişler güvence altına alınmaktadır. 15 Mayıs 2024 tarihinden başladığımız uygulama ile ilçemizdeki Güvenilir Kuyumcuların giriş kısımlarında ve iş yerlerinde etiket ve tabelalar yer alacaktır. Gölcük Değirmendere Kuyumcular Derneği olarak, yalnızca bu etiketin bulunduğu Güvenilir Kuyumcu’lardan alışveriş yapılmasını önemle tavsiye ediyoruz” dedi. 

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —