• BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,80% 0,07
  • EURO

    43,79% 0,35
  • GRAM ALTIN

    4108,33% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, “PROJELERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZDE OLUMLU ETKİ YARATIYOR”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ilçemizde yapımı devam eden okul projeleri ile okullarımızda yürütülen projeler konusunda bilgi verdi. Müdür Mert, “projelerimiz öğrencilerimizde olumlu etki yaratıyor” dedi.

Eğitim 2.12.2024 16:44:00 0
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,  “PROJELERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZDE OLUMLU ETKİ YARATIYOR”

 “İki okulumuzu önümüzdeki Eğitim öğretime hazır hale gelmesini planlıyoruz”

“Yapım aşamasında 2 tane okulumuz şu anda dış sıvaları yapılacak duruma geldi. Gölcüklü birçok vatandaşımızın eğitim gördüğü Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi, inşallah bu sene bitecek ve bize teslim edilecek. Yeni eğitim-öğretim yılında hizmete sunacağız. Ömer Seyfettin Ortaokulu bulunduğu bölgeye bir can suyu olacak, çünkü biraz yukarısında olan okulumuzun binin üzerinde öğrenci sayısı var. Bununla birlikte yıkılan okullardan dolayı çift eğitime geçen okullarımızdan biri olan Roterdam’ı tek eğitime çevirmek asıl hedefimizdi ama mesafeyi göz önüne aldığımızda düşürebilirsek tek eğitime düşecek, düşmezse de en azından sınıf öğrenci sayılarımızda çok büyük bir rahatlama sağlayacağız. Bu iki okulumuz haricinde Cumhuriyet Mahallesi’nde, Özel Eğitim Uygulama inşaatımız başlamıştı. Bakanlığımız onu da bu sene yatırım planının içine aldı. 2025 bütçeleri açıklanır açıklanmaz diğer okullarla birlikte onun da ihalesine çıkılacak. Ve o ihaleden sonra inşallah oranın da yeni müteahhitle beraber inşaatı başlayacak. Öz-De-Bir Eğitim Uygulama Okulumuzu da yeni yerine taşıyarak özel öğrencilerimize de güzel bir okul kazandırmış olacağız. Bu sene iş merkezi olarak kullandığımız okullardan birinin giriş katına özel eğitim meslek okulumuzu taşımıştık. Onu da yaptığımız zaman Gölcük’ümüz eğitim noktasında tamamen yapılanmasını tamamlamış olacak” dedi.

“Kitap okuma etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz”

Açıklamalarına devam eden Mert, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün 50 yaş üzeri beş tane öğrencimiz Çarşamba günü mezun olacak. Onları kütüphanede ağırlayacağız. Sertifikalarını vererek kendilerini kütüphaneye kayıt edeceğiz. Bu sene ele alacağımız en önemli projelerden biri teknoloji bağımlılığı, teknolojinin bilinçli kullanılması, dolayısıyla bunu da göz önüne aldığımızda kitap okumayla ilgili etkinliklerin çok ciddi anlamda ortaya çıktığını gerçeğini ifade etmek lazım. Bununla alakalı daha önce “kütüphanesiz okul kalmasın” diyerek okullara ciddi anlamda kitap artırımı yapmıştık. Geçen sene de Hisareyn İlkokulu öncülüğünde hem Hisareyn, hem Yazlık bölgelerindeki okullarımızda okumayla ilgili bir etkinliğimiz oldu. Bu sene de yine aynı etkinliği devam ettiriyoruz” dedi.

“Geçen sene bir okulumuzda başlattığımız proje bu sene 13 okulumuzda şu anda hizmete girecek” 

Anlıyorum anlaşılıyorum projesini bu yılda hayata geçirdiklerini ifade eden Mert, “Geçen sene bir okulumuzda pilot olarak uyguladığımız “Anlıyorum anlaşılıyorum” projemiz vardı. Yaptığımız anket çalışmasından sonra velilerimizle beraber oturup, daha nitelikli zaman geçirip çocuklarımızın okul sürecinde karşılaşacakları iletişimden teknoloji kullanımına kadar, ailelerin okul ilişkilerinden tutun da öğretmenle ilişkilerine kadar bütün konuları ele alan ve velinin de aktif olduğu bir proje hazırlamıştık. Bu iki tane rehber öğretmen tarafından 20-25’er kişilik gruplarına verilen bir kurs. Velilerimiz çok memnun kaldı, çok da etkili oldu. Geçen sene bir okulumuzda başlattığımız proje bu sene 13 okulumuzda şu anda hizmete girecek. Piri Reis İlkokulu geçen hafta bu projeye başladı. Ardından  Turgut Özal, Tersane ve Roterdam okullarımızda da “Anlıyorum anlaşılıyorum” projesi başladı ve devam ediyor” dedi.

“YÜDES projemiz kapsamında çocuklarımızın başarılarını artırıyoruz” 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mert, son olarak YÜDES Projesi konusunda bilgi vererek,  “YÜDES projemiz, başlı başına Türkiye’de tek olarak ifade ettiğimiz bir proje. YÜDES projesi için biz öğrenmeyi öğrenme eğitimleri diyoruz. Çünkü tamamen kendi kendine öğrenebilen, analitik ve üst düzey düşünebilen, farklı açılardan bakabilen ve fark yaratabilecek gençler olsun istiyoruz. Yani aslında burada gençlerin içinde var olan cevheri birebir ortaya çıkarmış oluyoruz. Gönül ister ki bu proje bakanlığımız nezdinde herkese yayılabilsin, aslında bu bakanlığımızın yürüttüğü Türkiye Yüzyıl Maarif Modeline de uygun bir proje. Öğrencinin aktif olduğu, özgüvenli bir şekilde olaya sarıldığı, daha hızlı ve etkin düşünebilen bir konumda olduğu bir proje. Murat Ayhan Mıstıkoğlu hocamız öncülüğünde bu projeyi yürütüyoruz. Okullarımızdan, öğretmenlerimizden ve velilerimizden bu konuda geri dönüşler aldık. Burada öğrencinin tamamen düşünme kapasitesini geliştirmek, kendi kendilerine öğrenme stratejilerini geliştirmek, esnek ve üst düzey düşünebilme becerilerini geliştirmek gibi onlarca hedefimiz var. Stratejik düşünme, özgüven, iletişim gibi egzersizlerle YÜDES projemiz kapsamında çocuklarımızın başarılarını artırıyoruz. Burada hayata daha pozitif bakabilen, daha aktif olabilen öğrenciler yetişmiş oluyor” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 

TRT DESTEKLİ ÖDÜLLÜ FİLM ''DİLSİZ''KERVANSARAY DA ÜCRETSİZ GÖSTERİMDE

Başiskeleli Gençlere 19 Mayıs Armağanı: Bilim Parkı

Milli futbolcudan Büyükakın’a teşekkür

Büyükşehir’le gökyüzünün sırlarını keşfettiler

KO-MEK Orta Asya’dan Anadolu’ya Gölcük Sergisinde BİNLERCE ESER SERGİ ALANINDA BEĞENİYE SUNULDU

İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan, “GÖLCÜK’ÜN EKONOMİSİ BAŞİSKELE’YE GİDİYOR”

Gölcük’te çay ocağında yaşanan kuzen cinayetine MÜEBBET HAPİS TALEBİ

GÖLCÜK HALKI 19 MAYIS COŞKUSUNU FENER ALAYI İLE KUTLADI

Gölcük Ziyaret Vakfı Başkanı Seyfettin Öztürk, “GELİN BU KURBAN BAYRAMINDA DA GÖNÜLLERE BİRLİKTE DOKUNALIM”

“Kapalı pazarlarımızla ilgili çalışmalarımız olacak”

Kapanca Sokak’ta 19 Mayıs coşkusu Reyhan Karaca konseriyle taçlandı

“Kocaeli genelinde 12 saat kapsamlı bir çalışma yapmış olacağız”

EnFest münazarada fikirler yarıştı

19 Mayıs’ta da Kocaelispor unutulmadı; BÜYÜKAKIN FORMA VERDİ, FATMA TURGUT KUTLADI

Başiskele Su Sporları Eğitim Merkezi anlamlı bir günde açıldı; BAŞKAN BÜYÜKAKIN: "KOCAELİ, SPORUN BAŞKENTİDİR"

Hataysporlu Bilal Boutobba gündemde

EnFest Kahoot’ta Kocaelispor bilgileri yarıştı

Kocaelispor Ali Sowe’yi kadrosuna katmak istiyor

Genç yıldızlar Kocaelispor’un radarında

KOCAELİSPOR'DAN BERKE ÖZER'E KANCA

Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs coşkuyla kutlandı SİZ GELECEĞİMİZSİNİZ, GELECEK SİZİN GENÇLER

SP GİK Üyesi Yılmaz Bayat ve SP İlçe yönetimi, Gazetemizi ziyaret etti BAYAT, “BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİ HALKI YÖNETME GÖREVİ DEĞİLDİR”

“19 MAYIS, GELECEĞE ATILAN EN GÜÇLÜ ADIMDIR”

Kapanca Sokak Festivalinde Kararsızlar’dan unutulmaz gece

EnFest Gençlik Festivali’nde Emre Fel rüzgârı esti;

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde KAPSAMLI BİNA TURU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir’in “Dijital Deneyim Alanı’na” gençler yoğun ilgi gösteriyor; BENZERSİZ VE SÜRÜKLEYİCİ BİR MACERA DA ENFEST’TE

EnFest; dinamik, canlı, hep heyecanlı

Kapanca Sokak Festivali 3. gününde de dolu dolu geçti

Kapanca Sokak’ta ÇATI Grubu müzik ziyafeti sundu

Yükleniyor

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gürel, “Uzun vadede dövizden ve faizden daha fazla getirisi olan yatırım altındır”

“Bayram İkramiyesi kurban hissesi kadar olmalı”

“GÖLCÜK ESNAFIMIZA YÖNELİK DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Gürel, “Altın her zaman banka faizi ve dövizden daha karlıdır”

KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı gerçekleştirildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre "MEMUR VE EMEKLİNİN EKONOMİK DURUMU BEKA SORUNUDUR"

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “MUAYENE VE İLAÇ KATKI PAYLARI KALDIRILMALI”

“Uzun vadede altın en güvenilir yatırım aracıdır”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59