9882,79%0,38
36,05% 0,05
37,37% 0,01
3351,81% -0,16
5478,81% 0,00
Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral,yeni kimlik kartı ve sürücü belgelerinin değişim süresi konusunda bilgi verdi.Başkan Saral,kimlik kartları ve sürücü belgesi değiştirme tarihinin bu yılsonunda bitecek"dedi.
“Kartlarımızın değiştirilmemesi durumunda cezai işlem uygulanacak”
Konu hakkında açıklama yapan Başkan Saral “2016 yılında başlayan yeni kimlik kartı çalışmasında Kimlik kartları ve sürücü belgelerinin değiştirilmesi kapsamında ilk yıllarda vatandaşlarımız yoğun bir şekilde kartlarını değiştirmeye başlamış olsa da son yıllarda halen değiştirmeyen vatandaşlarımız olduğunu görüyoruz. Kimlik Kartı ve Sürücü Belgesi değişim süresi bu yılsonunda sona erecek. Kimlik Kartlarının ve sürücü belgelerinin değiştirilmemesi durumunda cezai işlemi olacağı unutulmamalı. Ayrıca devlet işlerinde artık yeni kimlik kartlarımızın tercih edilmesi durumu da söz konusu” dedi.
“Son güne bırakılmamasını tavsiye ediyoruz”
Sözlerine devam eden Başkan Saral, “Her ne kadar halen kullanılıyor olsa da eski nüfus cüzdanı ve sürücü belgelerimizin kullanım süresi bu yılsonunda dolacak. Kimlik kartımız ve sürücü belgemizin değiştirilmesine yönelik olarak son tarih, yine bu yılın sonu olarak açıklandı. Bizim yine de son güne bırakmadan bu iki kartımızı da değiştirmemiz gerekiyor. Halkımızın da bu konuda özverili olmasını istiyoruz. Randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız olursa mahallelerindeki muhtarlara başvurabilirler. Muhtarlarımız, halkımıza randevu alma konusunda yardımcı olacaktır. Son günü beklemeden kartlarımızı değiştirmekte fayda olduğunu yeniden ifade edebiliriz” dedi.
Haber: Serap DURUKAN