11038,32%0,60
40,70% 0,04
47,21% -0,39
4376,95% -1,51
7040,58% -0,81
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Bebek Dostu Sağlık Çalışanı Sempozyumu, 7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında online olarak gerçekleştirildi. Zoom platformu üzerinden düzenlenen sempozyuma, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi de aktif katılım sağladı.
Önemli başlıklar ele alındı
Sempozyumda; iklim değişikliğinin sağlığa etkileri, kırılgan gruplarda iklim değişikliği, emzirmenin desteklenmesi, erken çocuk gelişimi ve UNICEF çalışmaları gibi önemli başlıklar ele alındı. Özellikle iklim değişikliğinin yönetiminde emzirmenin desteklenmesinin önemi vurgulandı. Etkinliğe, hastanemizin Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında görevli sorumlu personeller katıldı. Katılımcılar, sempozyumda sunulan bilimsel içeriklerle hem bilgilerini güncelledi hem de sahadaki uygulamalara yönelik farkındalık kazandı.
Çardak, “Anne sütü, bebek sağlığının temel taşıdır”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Çardak, şunları ifade etti: “Anne sütü, bebek sağlığının temel taşıdır. Hem bireysel sağlık hem de toplum sağlığı açısından emzirmenin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Bu tür sempozyumlar, sağlık çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini artırarak, bebek dostu uygulamaların sahada daha etkin şekilde yürütülmesine katkı sunmaktadır. Katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ederim” dedi.
Başhekim çardak son olarak, “Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak, anne ve bebek sağlığını önceleyen her türlü çalışmanın içinde yer almaya ve emzirmenin teşviki konusunda farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Haber: Sema ALTINAY