Tarih: 14.10.2024 16:44

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde DÜNYA PALYATİF BAKIM GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

12 Ekim “Dünya Palyatif Bakım Günü” dolayısıyla, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yeni hizmet binası Palyatif servisinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Başhekim Op. Dr. Aziz Çardak, hastane idarecileri, çalışanlar, Palyatif Bakım hastaları ve hasta yakınları katıldı.

 

Çardak, “Burada, hastalarımıza daha kaliteli bir yaşam sunabilmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz”

Başhekim Op. Dr. Aziz Çardak; “palyatif bakımın, yaşamı sınırlayan hastalıklarla mücadele eden bireyler için büyük bir fark yarattığını vurguladı. Op. Dr. Çardak, “Palyatif bakım, sadece hastalarımızın fiziksel semptomlarını hafifletmekle kalmıyor, aynı zamanda onların duygusal, sosyal ve ruhsal ihtiyaçlarına da yanıt vermeyi hedefliyor. Burada, hastalarımıza daha kaliteli bir yaşam sunabilmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bugün, bu değerli hizmeti sunarken yanımızda olan palyatif servisi çalışanlarına, ailelere ve hasta yakınlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amaçlandı

Etkinlik, servis çalışanları ve hasta yakınlarının da katıldığı bir sohbet ortamında devam etti. Hastalar ve aileleri yapılan bu etkinlikten ve verilen hizmetten çok memnun kaldıklarını belirterek teşekkürlerini sundular. Hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte yapılan bu anlamlı etkinlikle, palyatif bakımın önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amaçlandı.

 

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —